Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Restaurante sau baruri de pe litoral, sacționate pentru igiena precară și alte nereguli

ro

27 Jul, 2020 15:44 1431 Marime text
Aproape 70 de unităţi de alimentaţie publică de pe litoral au fost amendate, în ultima săptămână, de către inspectorii sanitar-veterinari cu suma totală de 400.000 de lei pentru nereguli precum igienă precară, ambalare şi etichetare necorespunzătoare a produselor.

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa a informat luni, printr-un comunicat de presă, că "68 de unităţi, respectiv 27 de restaurante, 8 unităţi tip fast - food, 5 unităţi tip bufet, o unitate tip bistro, 6 magazine alimentare, 13 baruri, 3 braserii, 3 laboratoare cofetărie/patiserie, 2 mijloace de transport auto au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 440.000 de lei".

Totodată, au fost confiscate şi retrase de la vânzare peste 32 kilograme de preparate şi semipreparate culinare improprii consumului, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

Conform DSVSA Constanţa, printre neregulile constatate sunt: manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Verificările menţionate au fost efectuate de medicii veterinari care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2020, în perioada 20 - 26 iulie, fiind controlate 237 de unităţi amplasate în cele şapte zone de interes turistic - Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

"ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786.577.007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call - Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie", se precizează în comunicatul DSVSA Constanţa. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii