Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Restaurant şi pensiune turistică la Saligny Deşeurile radioactive pot deveni… obiectiv turistic

ro

18 Jun, 2016 00:00 3116 Marime text
Comuna Saligny este cunoscută publicului larg nu doar datorită numelui inginerului constănţean, ci şi pentru că aici ar trebui să se construiască un nou depozit de deşeuri nucleare. Astfel că e destul de dificil de crezut că localitatea Saligny s-ar putea transforma într-o regiune care să atragă turiştii. Totuşi, se poate să nu avem dreptate, iar comuna constănţeană să devină un loc de atracţie pentru turişti. Deja s-au găsit investitori care să facă aici o pensiune turistică.
 
La Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, gălăţeanca Aurora Stănescu a depus proiectul pentru înfiinţarea unei pensiuni turistice. Astfel, locuinţa individuală pe care o are din 2015 pe strada Principală s-ar putea transforma în pensiune turistică, urmând chiar să construiască şi un restaurant, dar şi o hală de depozitare. E drept, zona Dobrogei, mai ales zona Dunării, este una extrem de ofertantă, dar insuficient exploatată, şi poate tocmai acestea au fost motivele care au făcut-o pe iniţiatoarea proiectului să aibă o astfel de idee de afaceri.
 
Cât despre intenţiile de construire a unui depozit de deşeuri radioactive la Saligny, precizăm că, potrivit ANDR, aici ar urma să fie stocate deşeuri atât de la Nuclearelectrica, cât şi de la alţi titulari de autorizaţii în desfăşurarea de activităţi nucleare, din industrie şi medicină.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii