Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:09 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Relațiile dintre România și China, reflectate în proverbe românești (galerie foto)

ro

30 Sep, 2014 00:00 2230 Marime text
Aniversarea a 65 de ani de la proclamarea Republicii Populare Chineze a fost marcată, aseară, la Constanța, printr-o recepție organizată de Consulatul General al Republicii Populare Chineze. Evenimentul a marcat, deopotrivă, Ziua Națională a Republicii Populare Chineze și împlinirea a 65 de ani de relații diplomatice între România și China.

În deschiderea evenimentului a luat cuvântul Consulul General al Chinei la Constanța, Su Yanwen, care le-a vorbit oaspeților atât despre obiectivele economice ale Chinei, cât și despre parcursul relațiilor diplomatice, politice și economie dintre România și China. „În cei 65 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre China și România, prietenia tradițională dintre cele două popoare s-a aprofundat continuu”, a spus diplomatul chinez, care a mai adăugat: „Prietenia dintre cele două țări va rămâne pentru totdeauna gravată în memoria celor două popoare, relațiile China – România fiind cu adevărat reflectate de proverbele românești «Apa trece, pietrele rămân» și «Prietenul la nevoie se cunoaște»”.
Consulul Su Yanwen a trecut în revistă cu acest prilej și vizitele oficiale reciproce româno – chineze „încununate cu succes”, întreprinse de premierii celor două state, anul acesta și anul trecut, vizite care, în opinia diplomatului, urmează „să aprofundeze încrederea politică reciprocă, să consolideze cooperarea pragmatică și să consolideze prietenia tradițională dintre cele două țări”.

Techirghiol şi Cumpăna, în curs de înfrăţire cu localităţi din China


În cadrul aceluiași eveniment, consulul Su Yanwen a mai anunțat că, luna viitoare, orașul Techirghiol și comuna Cumpăna vor primi vizitele unor delegații din China în vederea perfectării unor protocoale de înfrățire.

Printre cei care au luat parte la recepția oferită de Consulatul General al Republicii Populare Chineze la Constanța s-au numărat cei doi subprefecți ai județului Constanța, Ersun Anefi și Levent Accoium, Consulul General al Republicii Turcia la Constanța, Ali Bozçalıșkan, Consulul General al Federației Ruse la Constanța, Mikhail Reva împreună cu soția, Consulul Onorific al Italiei la Constanța, Adrian Bavaru, muftiul Muurat Iusuf, primarul orașului Techirghiol, Adrian Stan, profesorii și elevii Clasei „Confucius” din cadrul Universității „Ovidius”, precum și reprezentanți ai Universității „Andrei Șaguna”, ai UDTTMR și ai UDTR.

Ziua Națională a Chinei se sărbătorește an de an la data de 1 octombrie, sărbătoarea fiind urmată de vacanță.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii