Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:06 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Relaţie dincolo de moarte cu celebrul manechin Mama lui Melek îi poveşteşte la mormânt cum se luptă pentru a-i îndeplini ultima dorinţă

ro

06 Nov, 2012 22:56 5576 Marime text
neni_neni3.jpgProcesul care durează de peste două decenii în care moştenitorii celebrului manechin Melek încearcă să intre în posesia unui teren de 50 de hectare din Palazu Mare a avut luni o nouă înfăţişare. Gevercan Amet, căreia toţi îi zic „Neni", s-a prezentat singură pentru a-şi apăra cauza. S-a dus singură la Judecătoria Constanţa la ora 8.30, atunci când a început şedinţa. Pentru că nu a avut avocat, dosarul ei a fost luat în discuţie la prânz abia. „Judecătorul mi-a spus că nu mai este teren liber în Constanţa şi m-a întrebat dacă nu optez pentru despăgubiri. I-am spus că nu sunt de acord. Eu vreau teren echivalent cu suprafaţa pe care am avut-o eu!", a ripostat Neni. În dosarul cu numărul de înregistrare 17837/212/2008 s-a dat un nou termen pentru data de 10 decembrie.

„De 22 de ani aştept să primesc înapoi averea soţului meu. Mie nu-mi mai trebuie nimic. Eu sunt bătrână şi nu am nevoie de avere. Vreau doar să împlinesc ultima dorinţă a fiicei mele: să construiesc o clinică în Bucureşti care să-i poarte numele!", a mărturisit Neni.

Îi povesteşte lui Melek despre proces

Femeia spune că după fiecare înfăţişare merge la mormântul fiicei ei din Ghencea şi îi povesteşte tot ce-a făcut. „Îi zic: am fost la Constanţa, la proces, Neni luptă ca să câştige terenul şi să-ţi îndeplinească ultima dorinţă. Eu lupt pentru tine. Oamenii sunt buni şi înţelegători şi or să facă dreptate!", aşa îi spun.

Citeşte şi „Averea celebrului manechin Melek Amet, confiscată la Constanţa pentru a doua oară

Lupta pentru recuperarea averii tatălui ei Amet Gemal Seidgean, marele moşier al Constanţei, a început-o Melek, apoi a continuat-o mama sa Gevercan Amet.

Melek, celebrul manechin al anilor '80, a murit în urmă cu patru ani de cancer.

A urcat pe scenă la vârsta de 3 ani

Mama ei spune că era foarte sufletistă, prietenoasă şi deşteaptă. I-a plăcut de mică scena şi la vârsta de 3 ani s-a aflat pentru prima dată în atenţia publicului, când a recitat o poezie. „Avea trei ani şi o duceam la o grădiniţă în limba germană. Era de mică cochetă şi nu mă lăsa să o încalţ. Ea îşi lua pantofiorii aşa cum se nimerea: dreptul la piciorul stâng şi invers", îşi aduce aminte Neni. Aceste amintiri îi aduc lumină pe chip. Pe chipul unei mame căreia i-a dispărut singurul copil.

Vorbeşte cu durere în suflet şi despre ultimele luni din viaţa fiicei sale. „Fără să o doară nimic a aflat într-o zi de la medici că este bolnavă de cancer. Cel mai mult au afectat-o citostaticile. Nu sunt bune. I-au afectat toate organele. Când era bolnavă mă punea să citesc rugăciuni. Îmi zicea: Citeşte, Neni, că îmi face bine!", povesteşte femeia.

Când s-a stins, era în braţele mame ei. Nu s-a plâns de durere. „Doar a întors capul într-o parte, a rotit ochii şi a spoi s-a lăsat pe braţele mele. Eu prima dată am crezut că a a dormit. Îmi era greu să cred că a murit!". Aceasta este mărturisirea unei mame al cărui unic copil s-a stins mult prea devreme.

Avere din prăvălii

Amet Gemal, tatăl lui Melek, s-a născut în Medgidia. Toată averea şi-a făcut-o din comerţ. Avea mai multe prăvălii. Încet - încet a cumpărat teren după teren şi casă după casă, reuşind să stângă o adevărată avere.

Soţia sa abia dacă mai ştie numărul acestora: opt hectare pe malul Lacului Siutghiol, 50 în zona Palazu Mare, 1/5 din casa de pe strada Cuza Vodă, nr. 100, 1/5 din construcţia şi terenul situat pe strada Ştefan cel Mare nr. 119, 4,5 hectare din terenul intravilan situat în zona Campusului Universitar.

În baza unor documente eliberate de Arhivele Statului s-au făcut mai multe cereri de revendicare a caselor şi terenurilor şi s-au introdus acţiuni în instanţă. În anii `40, toată averea i-a fost confiscată de comunişti, iar el a fost trimis să muncească la canal.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii