Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Registru al celor care au comis violuri sau acte de pedofilie. Se apropie votul final în Camera Deputaţilor

ro

24 Apr, 2019 00:00 1559 Marime text
Un proiect de lege care a fost votat de Senat în anul 2018, iar acum se află pe masa Camerei Deputaţilor va duce la crearea unui registru naţional în care vor figura cei care au comis infracţiuni sexuale sau au exploatat sexual minori. Este vorba de proiectul de lege privind Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor.
 
Au fost depuse amendamente în Camera Deputaţilor, iar în curând va ajunge la votul final. Legea prevede înfiinţarea unui registru naţional al faptelor de natură sexuală şi înscrierea în acest registru a datelor tuturor celor care au comis infracţiuni sexuale.
 
Potrivit motivării, faptele de natură sexuală reprezintă unul din cele mai mari pericole sociale de la ora actuală, atât prin natura lor adesea violentă, cât şi prin efectele de natură psihologică ce pot afecta victimele pentru tot restul vieţii. Acest lucru este cu atât mai grav având în vedere că victimele crimelor de natură sexuală sunt preponderent persoane de sex feminin sau minori. Pedofilia şi incestul distrug vieţile copiilor înainte ca acestea să fi avut şansa să înceapă. Zilnic, conform datelor MAI, au loc în medie cinci cazuri de viol în România.
 
La fiecare patru zile, un minor este abuzat sexual. 16% dintre adulţii tineri au fost abuzaţi sexual ca minori. 2.400 de copii sunt abuzaţi sexual în fiecare an. Peste 700 de cazuri de naşteri au loc anual în rândul fetiţelor cu vârsta cuprinsă între 10 şi 14 ani. 13.500 de copii din România au fost abuzaţi, neglijaţi sau exploataţi, în egală măsură fetiţe şi băieţi, doi copii pe oră fiind media.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii