Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Recunoaştere naţională Techirghiol, o staţiune de top (galerie foto)

ro

05 May, 2017 00:00 3038 Marime text
În aceste zile, se desfășoară, la Băile Govora, lucrările Congresului Național de Balneologie, la care sunt prezenți 120 participanți, medici de recuperare medicală, balneologi, universitari, specialiști și reprezentanți ai autorităților medicale și din turismul balnear din România, cercetători, specialiști în marketing, antreprenori, investitori, agenți de turism, autorități locale și centrale.

Evenimentul dezbate probleme de interes major în balneologie, recuperare medicală, turism balnear și cercetare științifică, și mai ales perspectivele de dezvoltare din acest domeniu.

Din partea ministerului turismului participă secretarul de stat Gheorghe BogdanTomoiagă.

În deschiderea manifestării au fost anunțate rezultatele competiției anuale dintre stațiunile balneare.

Pe locul întâi, detașată de celelalte 30 de stațiuni se află, pentru al doilea an consecutiv, Techirghiolul prin Sanatoriul Balnear și de Recuperare.

Motivația acestui premiu a fost formulată explicit de Constantin Munteanu, președintele Asociației române de balneologie:

„Prezența în cadrul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol a unui nucleu de cercetare cu o bogată activitate științifică; existența unui nămol terapeutic - nămolul din lacul Techirghiol, de o excepțională calitate; existența unor cercetări valoroase asupra factorilor terapeutici din stațiunea Techirghiol, valorificate pe plan intern și internațional, adresabilitatea sanatoriului, gradul de ocupare pe toată durata anului și promovarea la târguri de turism interne și internaționale, congrese internaționale, Premii de excelență obținute în FEMTEC și ISMH“.


După alocuțiunile de deschidere, participanților la congres li s-a făcut de către drd. Elena Roxana Almășan, managerul sanatoriului, o amplă prezentare, subliniindu-se aportul de imagine pe care l-a câștigat în ultimii doi ani instituția medicală constănțeană, afluența pacienților români și străini dovedind calitatea serviciilor medicale, dotarea și efectele binefăcătoare ale lacului Techirghiol.
Lucrările congresului continuă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii