Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rectorul Dănuţ Epure merge la Peştera Universitatea Ovidius şi autoritatea locală realizează un proiect unic

ro

06 Jun, 2013 00:00 2414 Marime text
Dinspre Primăria comunei Peştera vin numai veşti bune. Un alt eveniment menit să facă agenda publică a zilei va avea loc astăzi, în localitatea constănţeană, la ora 15.00.  Primăria comunei Peştera va primi o delegaţie din partea Universităţii Ovidius condusă de rectorul Tiberius Dănuţ Epure şi de prorectorul pe Educaţie şi formare continuă, conf. univ. dr. Florin Anghel.
Delegaţia va fi aşteaptă la Peştera de primarul Valentin Vrabie, viceprimarul Tudorel Grosu şi consilierii locali.  
În cadrul întâlnirii se va discuta despre posibilitatea introducerii unei burse pentru acoperirea cheltuielilor de cazare, mâncare şi transport, adresată absolvenţilor de bacalaureat din comuna Peştera, astfel încât aceştia să-şi continue studiile la Universitatea Ovidius.

În ultimii ani, în medie, 50 de tineri finalizează cursurile clasei a XII-a, iar numărul absolvenţilor de liceu şi bacalaureat de la Peştera este în creştere. Motivul? Autoritatea locală a instituit în urmă cu doi ani burse pentru toţi elevii de liceu. „De doi ani susţinem tinerii care merg la liceu, oferindu-le burse. Rezultatul acestui demers nu a întârziat să apară. Putem spune că obiectivul nostru a fost atins, întrucât rata abandonului şcolar a ajuns la zero”, a menţionat, ieri, primarul independent Valentin Vrabie. 
Şeful autorităţii locale a precizat că va profita de vizita delegaţiei de la Universitatea Ovidius urmând a le prezenta membrilor acesteia localitatea. Delegaţia se va deplasa la şcolile din Peştera (să nu uităm că aici se află cea mai modernă şcoală), la singurul Muzeu Multietnic din judeţ, dar şi la parcul eolian din localitate, unde Universitatea Ovidius intenţionează să trimită studenţi pentru desfăşurarea modulelor de practică.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii