Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:08 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Recolta anului 2013, sărbătorită în Ovidiu George Scupra - „Avem destul de mulţi producători mari, puternici” (galerie foto)

ro

14 Oct, 2013 00:00 2101 Marime text
Primăria Ovidiu a luat decizia să sărbătorească alături de producătorii din localitate, recolta anului 2013. Timp de cel puţin o săptămână, cunoscuţii producători din Poiana şi Nazarcea vor expune la căsuţele de pe platoul din vecinătatea Centrului Cultural Ovidiu, produse de sezon, astfel încât gospodinele din oraş să-şi pregătească aşa cum se cuvine cămara de toamnă.
 
Prima zi a târgului a avut parte de un debut special, şi aceasta pentru că în zona căsuţelor a fost amenajată o scenă pe care au urcat artişti autohtoni, dar şi un ansamblu din Sofia. O zonă specială, cea dedicată păsărilor şi animalelor de companie s-a bucurat, ieri, nu numai de atenţia copiilor, ci şi a părinţilor. Cum era şi normal, nu lipsesc de la eveniment nici vinul şi mustul, fiind, de asemenea, expuse spre vânzare legume, fructe, zarzavaturi, miere, brânzeturi, produse tradiţionale, precum şi produse de patiserie. Tot de la târg, localnicii îşi pot procura obiecte de artizanat.

„Nu ştiu exact de ce până acum nu a fost organizată ziua recoltei şi pentru oraşul Ovidiu. Observ că se pune accent din ce în ce mai mare şi că se serbează ziua recoltei inclusiv în Bucureşti, Constanţa, Iaşi şi, în general, în toate marile oraşe. În oraşul Ovidiu să ştiţi că avem şi două sate în componenţă, Poiana şi Nazarcea, şi avem destul de mulţi producători mari, puternici. Poiana, de altfel, este cunoscută ca bazin legumicol pentru zonă şi, mai ales, pentru zona Constanţei”, a declarat, ieri, primarul la primul mandat, George Scupra.
Potrivit edilului, 90% dintre producătorii prezenţi la târg sunt producători ai localităţii. „Avem o zonă destinată producătorilor, alta apicultorilor. Tot ceea ce ţine de legume, de fructe din zona Poiana în special, veţi găsi aici. Prezente sunt şi produsele de vinificaţie din zona satului Culmea, pentru că e sezonul mustului, a vinului”, a mai precizat primarul George Scupra, încântat că prima zi a debutat cu dreptul din toate punctele de vedere. „Este o zi foarte frumoasă astăzi (n.r. ieri), avem parte de căldură, după sufletul nostru sper eu, dar şi de invitaţi de marcă”, a afirmat edilul.
 
„A fost un an foarte bun pentru agricultori”
 
Întrebat cum a fost recolta din acest an, şeful autorităţii locale a declarat că: „A fost un an foarte bun pentru agricultori. Din păcate, preţul nu este foarte bun. Produse sunt pe măsură, chiar peste aşteptări, dar producătorii suferă în continuare cu desfacerea. Este destul greu. Până nu se organizează şi poate devin mai puternici, pe cooperative, e destul greu să vină să-şi vândă produsele la tarabe, în special, la cele din Constanţa”.
 
Prima zi a târgului a debutat în forţă
 
Doar în prima zi a târgului, expunerea cu vânzare a produselor pregătite de producătorii locali a avut loc concomitent cu un frumos spectacol.
Programul artistic a fost întreţinut de ansamblurile folclorice Dobrogeanca, Armânamea şi Nachko din Sofia. De asemenea, au susţinut concerte şi Ionuţ Galani, Puya şi Anda Adam. „Ansamblul din Sofia este un grup folcloric format din aproximativ 15 persoane. Artiştii vor cânta muzică diversă, de toate genurile, folclor autohton, dar şi folclor românesc, grecesc. Am înţeles că au pregătit şi un moment cu muzică rusească”, declara edilul înainte de urcarea pe scenă a invitaţilor din Sofia. Primarul George Scupra a dezvăluit şi faptul că Primăria oraşului Ovidiu urmează să încheie un acord de înfrăţire cu o localitate din Bulgaria.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Madalina 14 Oct, 2013 16:26 Am impresia ca acest ziar nu posteaza comentariile, cred ca-i mai pcr-ist decatcelelalte, imi vine sa rad , rad, hahaha,ce sa mediate sunteti sau nu de accord cu ce spunem noi,cam naspa cum spun copii nostri.