Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:00 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Recitaluri de excepţie la Zilele Oraşului Ovidiu (galerie foto)

ro

30 May, 2011 00:17 3548 Marime text

Ovidiu_2.jpgPetrecerea dedicată Zilelor Oraşului Ovidiu şi Festivalului „Elena Roizen" a strâns şi anul acesta aproximativ 3.500 de participanţi.

Cei mai mulţi oaspeţi au fost prezenţi la orele serii, când s-au desfăşurat secţiunile concursului festivalului de muzică populară, şi mai ales la concertele susţinute de artişti îndrăgiţi. Atât sâmbătă seara, cât şi duminică, oaspeţii la spectacolul dedicat Zilelor Oraşului Ovidiu au avut ce vedea. În prima seară, sâmbătă, au concertat Laura Lavric, Gelu Voicu şi Taraful, Stelu Enache şi Trupa Balcano, iar spectacolul s-a încheiat cu un concert susţinut de Pepe. Şi în cea de-a doua seară, locuitorii oraşului Ovidiu şi oaspeţii lor au avut parte de un spectacol pe cinste, seara fiind încheiată de un regal Horia Brenciu şi HB Orchestra.

„Zilele Oraşului Ovidiu se află la cea de-a treia ediţie, iar Festivalul cântecului popular «Elena Roizen» la cea de-a patra ediţie. Este un motiv de sărbătoare, un eveniment care dă viaţă oraşului timp de două zile, un prilej pentru locuitori de a se întâlni şi de a sta de vorbă, pentru că pe parcursul anului mergem la muncă şi uneori nici cu vecinii nu ne mai întâlnim", ne-a declarat primarul Dumitru Bocai.

Spectacol de muzică şi dans, susţinut de Grădiniţa Zig-Zag

Sâmbătă, programul evenimentelor a debutat la ora 12.00 cu un spectacol susţinut de preşcolarii Grădiniţei Zig-Zag, sub îndrumarea directoarei Fănica Cornăţeanu. Una dintre fetiţe a interpretat două cântece din repertoriul Elenei Roizen, impresionând şi prin costumul popular ales, aidoma celui purtat de marea interpretă a cântecului dobrogean. Fetiţele de la Grădiniţa Zig-Zag au dansat şi cancan, îmbrăcate în costumaţii speciale pregătite de părinţi şi de colectivul grădiniţei.

De la ora 13.15, la Complexul Sportiv Ovidiu, au avut loc tradiţionalele lupte tătăreşti - kureş, urmate de Caravana Minunilor - spectacol pentru copii. A urmat spectacolul susţinut de Ansamblul „Dobrogeanca" din Ovidiu, iar de la ora 19.00, Ansamblul „Hoytad" din Amasya - Turcia a susţinut un recital dedicat gazdelor. Ieri, programul manifestărilor a debutat cu un spectacol susţinut de copiii de la Grădiniţa „Licurici", urmat de piesa pentru copii - „Aventurile delfinului Dinu" şi de Ansamblul „Muguraşii".

Premii consistente

De la ora 17.00 a avut loc Gala Laureaţilor Festivalului „Elena Roizen". Şi premiile de anul acesta au fost consistente: trofeul festivalului a fost în valoare de 2.000 de lei, locul I - 1.500 de lei, locul II - 1.000 de lei, iar locul III - 800 de lei. S-au mai acordat două menţiuni în valoare de 500 de lei fiecare, cât şi alte premii speciale printre care Premiul Juriului - 300 de lei şi Premiul familiei Roizen - 500 de lei. Festivalul s-a încheiat în jurul orei 22.00 cu un foc de artificii.

Primarul oraşului, Dumitru Bocai, ne-a declarat că cea mai mare parte din banii necesari pentru organizarea evenimentului dedicat oraşului Ovidiu au provenit din sponsorizări de la agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea pe raza localităţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii