Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:25 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reacţia dură a unui fost ministru către un deputat PSD. De ce este acuzat

ro

17 Oct, 2017 13:28 1977 Marime text
Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei şi fost președinte al Agenției Europene de Reglementare în Energie, a publicat astăzi pe Facebook un mesaj prin care îl acuză pe deputatul PSD Iulian Iancu ca ar face jocul celor de la Gazprom.

„Începem să ne umplem de ridicol la Bruxelles pe niște teme care chiar nu sunt importante pentru România. Cei de la Bruxelles au înțeles foarte bine că marele câștigător al acestor modificări sunt cei de la Gazprom. Acesta este principalul motiv pentru care se opun!”, se arată într-o postare publicată pe Facebook.

Nicolescu se refera la proiectul de lege privind aprobarea OUG nr.64/2016 pentru modificarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale, proiect ce va fi dezbătut astăzi în plen.

Deputatul Iulian Iancu a inițiat mai multe amendamente la acest proiect de lege, amendamente care ar pune în pericol exploatările de gaze din Marea Neagra.

„Introducerea unei obligații de tranzacționare pe Bursa de 70%-100% pune in pericol realizarea unuia dintre cele mai strategice proiecte ale sectorului energetic romanesc : viitoarele exploatări de gaz din Marea Neagra, afectând șansele României de a deveni un jucător regional în domeniul gazului natural. Producătorii au nevoie de un contract pe termen lung cu un partener în care au încredere! Altfel, proiectul e posibil să nu se facă iar Romania ar pierde mult! Marele câștigător al unei astfel de situații ar fi Gazprom care va continua să domine regiunea!”, mai scrie Nicolescu.

Acesta a mai adăugat că: „Cei de la Bruxelles înțeleg bine tot ce se întâmplă în Romania. Nici un comisar european nu semnează vreo hârtie, fără ca aceasta să fie semnată de 4-5 persoane, inclusiv de la cabinet! În loc ca noi să lucrăm cu ei la promovarea intereselor românești, inclusiv legate de viitoarea președinție românească a UE, noi îi facem naivi, adică ei nu știu ce semnează.”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii