Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RATC Constanţa începe, azi, eliberarea abonamentelor reduse pentru elevi

ro

23 Feb, 2015 00:00 3364 Marime text

 
RATC Constanţa anunţă că, de astăzi, va elibera abonamente reduse cu 50% şi gratuite în baza HCLM nr. 40/13.02.2015.
 
De aceste abonamente vor beneficia elevii, cărora li se va aplica o reducere de 50% pentru abonamentele valabile pe o linie de transport - 27,5 lei/lună, pe două linii - 40 de lei/lună, sau pe toate liniile - 55 de lei/lună.
 
Pentru a putea intra în posesia unui astfel de abonament, elevii trebuie să se prezinte la unul dintre chioşcurile de abonamente ale RATC Constanţa cu carnetul de elev vizat la zi, în original, şi cu certificatul de naştere sau cartea de identitate, în original.
 
De asemenea, important de reţinut este că, la controlul în mijloacele de transport, beneficiarul trebuie să prezinte abonamentul RATC şi carnetul de elev vizat la zi, buletinul sau certificatul de naştere.

 Cine poate beneficia de abonamente gratuite

Totodată, RATC menţionează că pot beneficia de abonamente gratuite pe o linie, pe două linii sau pe toate liniile, în funcţie de solicitarea lor, elevii pentru care s-a stabilit ca măsură de protecţie specială această facilitate sau elevii aflaţi sub tutelă.


 
Pentru a intra în posesia unui astfel de abonament, elevii trebuie să prezinte la unul dintre chioşcurile RATC din faţa Gării Constanţa, peronul liniilor 100, 101, carnetul de elev vizat la zi, în original, şi cartea de identitate sau certificatul de naştere, în original. În cazul elevilor aflaţi sub tutelă, trebuie prezentat talonul de pensie sau certificatul de tutelă.
 
La controlul în mijloacele de transport, elevul va prezenta abonamentul RATC şi carnetul de elev vizat la zi, buletinul sau certificatul de naştere.
 
De asemenea, persoanele cu handicap mediu sau uşor beneficiază de abonamente gratuite în perioada de valabilitate a certificatelor de încadrare în gradul de handicap.
Abonamentele se eliberează de la Gară, peronul liniilor 100, 101, sau din vama Tomis III, staţia liniilor 42, 43, 43C, 43M, pe sensul de mers către centru.
 
Persoana care poate beneficia de un astfel de abonament se va prezenta la unul dintre chioşcurile menţionate cu certificatul de încadrare în grad de handicap şi cartea de identitate sau buletinul. La controlul în mijlocul de transport, vor fi prezentate legitimaţia specială RATC şi buletinul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii