Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raportul Corpului de Control, solicitat oficial printr-o adresă Portul Constanţa, subiect tabu în Ministerul Transporturilor

ro

19 Jun, 2015 00:00 2388 Marime text
Memorandumuri adresate Ministerului Transporturilor, Guvernului Ponta, preşedintelui Klaus Iohannis. Proteste în faţa sediului Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC), dar şi la Bucureşti, în faţa Ministerului Transporturilor.

Sunt câteva dintre acţiunile pe care, în ultimele şase luni, le-au derulat Organizaţia Patronală Operatorul Portuar şi Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare (FNSP), acţiuni prin care cele două entităţi au atras atenţia asupra actualei conduceri executive a CN APMC, în sensul în care au cerut demiterea acesteia şi a Consiliului de Administraţie. Motivele care stau la baza neînţelegerilor sunt, ca şi până acum, Master Planul Portului Constanţa, politica tarifară şi ceea ce Operatorul Portuar şi FNSP consideră ca fiind activitatea defectuoasă a directorilor generali ai companiei.

Comisie parlamentară pentru anchetă

Mai mult, Comisia pentru Transporturi şi Infrastructură din Camera Deputaţilor a încuviinţat, în luna aprilie a acestui an, efectuarea unei anchete privind activitatea CN APMC. Asta însă după ce Corpul de Control al Ministerului Transporturilor s-a aflat, vreme de trei săptămâni, în Portul Constanţa, pentru a desfăşura un control, ca urmare a numeroaselor sesizări venite de la sindicaliştii şi operatorii portuari.

Potrivit declaraţiilor deputatului Mihai Lupu, preşedintele Comisiei de Transporturi, în pofida faptului că raportul Corpului de Control al Ministerului Transporturilor era aşteptat încă de acum o lună, nici până la momentul actual rezultatele nu au fost făcute publice. Potrivit unor surse, este al doilea control pe care Corpul de Control al Ministerului Transporturilor îl derulează în Portul Constanţa fără însă a face public raportul rezultat în urma controlului. Aceleaşi surse mai spun că, de fapt, lucrurile ar fi decurs normal până la un punct, dar că ele se opreau atunci când ajungeau la fostul ministru al Transporturilor, social-democratul Ioan Rus.

În condiţiile în care acesta a demisionat, recent, de la conducerea Ministerului Transporturilor, protestatarii din Portul Constanţa aşteaptă cu nerăbdare raportul Corpului de Control, în ideea în care actuala conducere a CN APMC ar putea fi „aruncată peste bord“. Deputatul Mihai Lupu a declarat că raportul Corpului de Control al Ministerului Transporturilor a fost solicitat oficial, printr-o adresă, de Comisia de Transporturi din Camera Deputaţilor şi că ar urma să îi parvină acesteia din urmă în cursul săptămânii viitoare.

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii