Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RAEDPP îngroaşă lista iubitorilor de Eucass

ro

15 Nov, 2008 02:47 2500 Marime text

Firma lui Iusuf Mahir, SC Eucass SRL, a primit o suplimentare de aproape 93.000 de lei, fără TVA, pentru reparaţii la sala de sport a Liceului Ovidius

Cunoscută ca o fericită când vine vorba de licitaţiile puse la cale de primăria condusă de Radu Mazăre, societatea Eucass SRL câştigă din ce în ce mai mulţi adepţi.

Adevărul este că majoritatea celor care contractează serviciile firmei lui Iusuf Mahir sunt adepţi ai ideologiei social-democtare. De altfel, Eucass-ul a pus mâna pe mai multe contracte babane, printre care cel pentru amenajarea Gravity Park-ului din Tăbăcărie. Lista PSD-iştilor care au contractat serviciile Eucass-ului se întregeşte cu Radu Babuş, directorul Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa. Prin anunţul de atribuire nr. 4783, publicat, ieri, pe site-ul www.e-licitaţie.ro, se înştiinţează că Eucass a câştigat o suplimentare pentru contractul de reparaţii curente la Liceul Teoretic Ovidius din Constanţa. Valoarea suplimentării este de 91.932 de lei, fără TVA. Contractul a fost atribuit prin negociere, fără anunţ de participare, pe 8 octombrie 2008. Contactat, social-democratul Babuş nu a ştiut să dea prea multe detalii referitor la licitaţie. „Ştiu despre ce este vorba, însă nu vă pot da detalii concrete pentru că nu am dosarul în faţă în acest moment. Însă vă pot asigura că procedura a fost legală şi că toate actele sunt în ordine“, a declarat fiul lui Constantin Babuş, cel anchetat şi condamnat pentru luare de mită.

„A pierdut şapte licitaţii“

Pe de altă parte, Ovidiu Tănase, şeful Direcţiei de Învăţământ din cadrul RAEDPP, a explicat că lucrarea pe care o are de făcut Eucass a fost atribuită în baza unui alt contract, care acum a fost suplimentat. „Lucrările la sala de sport a Liceului Ovidius au început prin august. Noi ne gândisem că vom avea anumite lucruri de făcut, mult mai puţine, însă realitatea ne-a contrazis. Nu am crezut că vom avea de schimbat caloriferele, spre exemplu, însă toate erau găurite. Nu le puteam lăsa aşa şi am luat unele noi. Aşa s-a întâmplat când am decopertat. Ne-am speriat ce era acolo. Aşa că a fost nevoie să suplimentăm fondurile pentru lucrare şi să dăm mai mulţi bani celor care repară la liceu, firma Eucass“, a declarat Tănase. Întrebat dacă apartenenţa politică a şefului său a avut vreo legătură cu alegerea Eucass-ului lui Mahir, Ovidiu Tănase a negat cu vehemenţă: „Să ştiţi că această firmă a pierdut vreo şapte licitaţii la noi. Sunt foarte multe firme pe piaţă, nu doar asta“.
Firma Eucass a devenit celebră mai ales datorită Gravity Park-ului, pentru care a încasat un milion de euro. Apoi, prin anunţul de atribuire nr. 40705 din 10 septembrie a.c., Primăria anunţa că a suplimentat suma contractuală cu  1,254,713.23 de lei, fără TVA.  Societatea, înfiinţată în 1994, este patronată de Iusuf Mahir şi nu este străină de afacerile prietenilor primarului Radu Mazăre. Eucass-ul lui Iusuf construieşte, pentru Sisteme Internaţionale de Afaceri, Portul Turistic Tomis. Este cunoscut faptul că Sistemele îi aparţin lui Valentin Ionescu, un bun prieten de-al edilului, cu care împarte mai multe business-uri. Mai trebuie subliniat şi faptul că Eucass se numără printre sponsorii HCM Constanţa, echipa de suflet a preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu. Eucass este una dintre firmele care se vor ocupa şi de construirea de locuinţe ieftine pentru tineri din cartierul  Baba Novac. Iusuf Mehir este implicat în patru firme: Eucass SRL, Alcor Comco SRL, Tebo Gaz şi Tobtech Serv SRL. În două dintre firme este asociat cu soţia sa, Leila. Tobtech-ul îl deţine împreună cu Aidun-Haygan Curt-Mola.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii