Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protestul operatorilor şi al sindicaliştilor, în vizorul Gărzii de Mediu Liderul FNSP - „Nu noi vom pleca din Portul Constanţa“

ro

27 Mar, 2015 00:00 1920 Marime text
Aproximativ 500 de angajaţi din Portul Constanţa au protestat, ieri, între orele 11.00 şi 14.00, în faţa sediului Ministerului Transporturilor, solicitând demiterea actualei conduceri a Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC) şi rediscutarea Master Planului Portului.

Protestul din Bucureşti a avut loc după ce, timp de aproximativ trei săptămâni, reprezentanţii operatorilor portuari şi sindicaliştii şi-au susţinut doleanţele în faţa Gării Maritime, fără a ajunge însă la un rezultat. Reprezentanţii CN APMC au declarat, în repetate rânduri, prin intermediul unor comunicate de presă, că cererile protestatarilor nu sunt legitime.
 
Conflictul din Portul Constanţa s-a mutat, pentru o zi, în capitală. Aproximativ 500 de angajaţi din zona portuară au participat, ieri, la un protest susţinut de Organizaţia Patronală „Operatorul Portuar“ şi de Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare (FNSP) în faţa Ministerului Transporturilor. În acest context, reprezentanţi ai „Operatorului Portuar“ şi ai FNSP au fost invitaţi să participe la o discuţie cu Iulian Matache, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Potrivit declaraţiilor lui Mircea Burlacu, liderul FNSP, discuţia nu a condus însă nicăieri, neluându-se nicio decizie cu privire la solicitările protestatarilor: „Se întârzie luarea unei decizii sub pretextul unui control pe care ministerul îl efectuează acum în Portul Constanţa. Problema este însă că revendicările noastre vor împlini în curând doi ani. Dar nu noi vom pleca din Portul Constanţa. Noi rămânem acolo. Se încearcă să ni se bage pumnul în gură“, a afirmat liderul FNSP.

Totodată, Mircea Burlacu a ţinut să precizeze că, aşa cum s-a întâmplat la Constanţa, şi la Bucureşti protestul angajaţilor din Portul Constanţa s-a aflat în atenţia Gărzii de Mediu prin prisma faptului că ar fi depăşit volumul maxim de decibeli permis de legislaţia în vigoare. Legat de acest aspect, Mircea Burlacu a menţionat: „Este un atentat la libertatea de exprimare. Vom ajunge mai rău ca pe vremea lui Ceauşescu, atunci când ascultam Radio Europa Liberă sub plapumă şi cu jaluzelele trase. Asta este social-democraţia din România, asta e România lui Victor Ponta“.

Liderul FNSP a precizat, de asemenea, că protestele din Portul Constanţa vor fi reluate chiar în această dimineaţă şi vor continua până atunci când actuala conducere a CN APMC va fi demisă sau va demisiona de bunăvoie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii