Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest zgomotos în faţa Prefecturii Constanţa! Ce revendicări au angajaţii ARSVOM (galerie foto+video)

ro

16 Mar, 2017 13:27 3378 Marime text
Membrii Sindicatului Liber al Marinarilor ARSVOM Constanţa şi cei ai Federaţiei Sindicatelor Trans Conex Constanţa protestează astăzi pe platoul din faţa Prefecturii din Constanţa. Aceştia afişează mai multe bannere prin care solicită aplicarea legii 250 din 17 decembrie 2016. 

"Noi suntem marinari, nu suntem funcţionari", "Legea-i lege pentru toţi nu se aplică doar la hoţi" şi "Salariaţii ARSOM solicită conducerii ARSVOM respectarea legii 250 din 17 decembrie 2016" sunt doar câteva dintre mesajele afişate de protestatari în faţa Prefecturii Constanţa. 

Aceştia sunt destul de zgomotoşi şi bat în mai multe butoaie pentru a face cât mai multă gălăgie. 

Contactat telefornic, directorul ARSVOM, Dan Manole a explicat pentru ZIUA de Constanţa că salariaţii agenţiei protestează solicitând ca salariile acestora să fie crescute la nivelul angajaţilor ISU, aşa cum este prevăzut de altfel în ordonanţa prin care au fost mărite salariile medicilor. Potrivit acestuia, în ordonanţă era prevăzut într-un amendament că salariile ARSVOM vor fi majorate la nivelul celor ale salariaţilor ISU.

„S-a constatat cu stupoare că salariile celor de la ISU sunt secret de stat. Din decembrie până acum, Ministerul Trasporturilor nu a reuşit să obţină grila de salarizare de la ei, pentru a putea face această aliniere. De aceea protestează salariaţii. Mai rău nu poate fi, pentru că acum mă aflu în situaţia jenantă ca din tot personalul operativ, decât doi au peste salariul minim pe economie. Un căpitan cu studii superioare are acelaşi salariu cu un marinar angajat ieri“, a explicat directorul.                        

Protestele vor continua, anunţă salariaţii ARSVOM, care intenţionează să picheteze şi ministerul până când vor reuşi să beneficieze de creşterile salariale.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii