Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 10. Sute de constănţeni, în stradă. Pleacă în marş Proteste la Constanţa şi în faţa Guvernului! (galerie foto + video)

ro

31 Jan, 2017 22:32 29843 Marime text
Guvernul a adoptat, în această seară, proiectul de lege privind graţierea unor pedepse, a anunţat, la finalul şedinţei Cabinetului, ministrul Justiţiei, Florin Iordache. 

În urma anunţului, oamenii s-au mobilizat pe reţelele de socializare, anunţând proteste.

De la ora 23.00, constănţenii anunţă că se vor întâlni la Prefectură. De asemenea, un protest s-a anunţat şi în Bucureşti, în faţa Guvernului.

În acest context, amintim că, în această seară, în fața Guvernului erau deja adunate zeci de persoane pentru a protesta împotriva ordonanțelor privind grațierea unor pedepse și modificarea Codurilor penale.

UPDATE 10, 1 februarie, ora 2.00

Protestatarii au ajuns la sediul PSD din Constanţa.



UPDATE 9, 1 februarie, ora 1.10

Constănţenii care au ieşit în stradă, în aceste momente, se deplasează pe bulevardul Tomis, destinaţia finală fiind sediul PSD.

UPDATE 8, 1 februarie, ora 0.44

La Constanţa, se pleacă în marş.

UPDATE 7, 1 februarie, ora 0.20

Peste 300 de persoane au ieşit în stradă la Constanţa. Protestele continuă şi în Bucureşti, dar şi în alte oraşe din ţară. 

Peste 1.500 de timișoreni s-au adunat în Piața Victoriei, aproape de miezul nopții. Oamenii scandează lozinci împotriva Guvernului, a liderului PSD Liviu Dragnea și ministrului Justiției, Florin Iordache.

UPDATE 6, 1 februarie, ora 0.09

Deşi este ora târzie, protestul de la Constanţa nu s-a terminat, dimpotrivă: continuă să iasă în stradă oameni, numărul acestora ajungând până aproape de 200.

UPDATE 5, ora 23.32

La ora 23.30, la Constanţa se află în jur de 70-80 de persoane, în timp ce la Bucureşti s-au adunat peste 2.000. Cei prezenţi mai strigă: „La ceas de seară, ați furat o țară!” 

De menţionat că au loc proteste şi în Iaşi, Timişoara, Cluj, Sibiu, Braşov.

UPDATE 4, ora 23.19

La Constanţa, se strigă „Demisia, demisia!”, „Anticipate”, „Jos Guvernul”. Cunoscut ca un activist vocal la Constanţa, Cătălin Anghel se află printre protestari. În jur de 35-40 de persoane protestează, la această oră, la malul mării.

UPDATE 3, ora 23.07

Protestatarii au blocat ieşirea din Guvern, anunţă Realitatea.

UPDATE 2, ora 22.59

La Constanţa, în faţa Prefecturii, au ajuns şi jandarmii care îi legitimează pe cei prezenţi.

UPDATE 1, ora 22.52

Au început să se adune oamenii la Prefectură. În altă ordine de idei, la Bucureşti peste o sută de persoane s-au strâns deja în faţa Guvernului pentru a protesta.

Sursa foto + video: ZIUA de Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii