Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul de suflet al primarului Burcea, continuat de viceprimar

ro

30 Mar, 2010 02:58 1554 Marime text
cap_8.jpgConsilierii judeţeni vor aproba în şedinţa de mâine şi actul adiţional la Acordul de parteneriat între Consiliul Judeţean Constanţa şi Consiliul Local Adamclisi.

Prin acest act adiţional, viceprimarul Beinur Raşit îl înlocuieşte pe fostul primar, Emilian Burcea, decedat pe 15 martie, în calitatea de reprezentant legal al Consiliului Local Adamclisi.

Acordul de parteneriat între CJC şi Consiliul Local Adamclisi se referă la reabilitarea Monumentului Triumfal Tropaeum Traiani, fiind înaintat în acest sens, un proiect de finanţare în baza Programului Operaţional Regional 2007 - 2013. Valoarea totală a proiectului cu finanţare europeană este de aproximativ 5,2 milioane euro. Proiectul pentru care se cere asistenţă financiară nerambursabilă, este structurat pe mai multe activităţi, incluzând repararea monumentului cu materiale asemănătoare celor iniţiale, dar de calitate superioară, construirea unui grup sanitar şi a unei fose septice, înlocuirea aleii de pietriş a monumentului cu sale din piatră naturală, refacerea instalaţiilor electrice, asfaltarea drumului de acces către monument, din Drumul Naţional nr. 3, şi a parcării existente, amenajarea parcării din vecinătatea monumentului şi realizarea unei reţele de alimentare cu apă potabilă.

Monumentul de la Adamclisi este unic în lume. A fost ridicat între 106 - 109 e.n., în cinstea victoriei obţinută de împăratul Traian asupra dacilor, în 102 e.n. Pe monument sunt reprezentate scene din lupta dacilor cu romanii, fiind astfel un adevărat act de istorie daco-romană. Obiectivul a fost reconstituit în 1977, după unul dintre modelele ipotetice ale vechiului monument, aflat în ruine. În muzeul adăpostit în interiorul acestuia se găsesc părţi din monumentul original.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii