Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect în Mamaia ce trebuia să finalizat anul trecut Ce spun reprezentanţii Primăriei Constanţa despre parcarea din zona Albatros-Cazino (galerie foto)

ro

05 Dec, 2012 01:20 2956 Marime text
parcare_1.jpgVom avea la vară mult promisa parcare multietajată în Mamaia, în zona Albatros-Cazino? Slabe şanse! Reprezentanţii Primăriei Constanţa nu doresc să ofere la acest moment detalii despre proiect, deşi aşteptăm execuţia lui din anul 2010.

Cert este că la această dată Primăria Municipiului Constanţa anunţă publicul interesat, prin intermediul mass-media, asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Deviere conductă refulare ape uzate de pe amplasamentul obiectivului „Parcare Multietajată P+7E+T". Devierea conductei se realizează în vederea racordării viitoarei parcări la utilităţi.

Nici la această dată nu a fost semnat contractul de finanţare

Directorul executiv al Direcţiei Programe şi Dezvoltare din cadrul Primăriei Constanţa, Ani Merlă, a precizat ieri că proiectul se află în evaluare la organismele de verificare. Aceasta a afirmat că momentan nu a fost semnat contractul de finanţare, proiectul cu parcarea reprezentând şi la această dată, aşa cum Ani Merlă a menţionat, „o cerere şi nu un proiect aprobat".

Merlă a explicat că se are în vedere finanţarea acestui proiect prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

„Nu vă pot da date precise"

parcare_2.jpgProiectul se află la această dată sub semnul întrebării, niciun detaliu nefiind bătut în cuie definitiv. Ani Merlă a declarat că nu oferă detalii referitoare la costul proiectului, suprafaţa pe care va fi construită parcarea, numărul locurilor de staţionare care ar urma să fie create, mărturisind că proiectul se află în evaluare şi nu poate oferi astfel de date. „Nu s-a semnat contractul de finanţare. Să lăsăm mai întâi ministerul să facă verificările şi evaluarea proiectului. La această dată nu vă pot da date precise, întrucât acestea se pot schimba", a declarat Ani Merlă care nu a dorit să ofere nici măcar date estimative referitoare la parcarea din Mamaia.

Ce scrie în proiectul din 2009

Dacă de la angajaţii Primăriei nu a fost posibil să aflăm detalii privitoare la proiect, din hotărârea Primăriei Constanţa din data 23 septembrie 2009 privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice aferente obiectivului de investiţii „Construire parcare multietajată P+7E+T, zona Cazino-Albatros, precum şi a indicatorilor tehnico-economici în fază Studiu de Fezabilitate", am aflat că valoarea estimativă a proiectului era la acea dată de 20.228.169,72 lei cu TVA.

Potrivit aceluiaşi proiect, parcarea ar fi trebuit să fie inaugurată în mai 2011(!), iar edificarea parcajului ar fi trebuit să aibă loc în perioada februarie 2010 - mai 2011.

În acelaşi proiect se vorbeşte despre o parcare cu 390 locuri, cu regim de înălţime P+7E+T, cu suprafaţă construită 1.239,04 metri pătraţi, cu suprafaţă desfăşurată 14.197,73 metri pătraţi şi cu o suprafaţă utilă 11.716,40 metri pătraţi.

Clădirea este dotată cu instalaţii electrice, apă şi canalizare pentru scurgerea apelor menajere şi pluviale, se mai arată în proiectul din 2009.

În acelaşi proiect se menţionează că accesul maşinilor în clădire se realizează dinspre Bulevardul Mamaia de pe o alee propusă, iar accesul pietonal în parcare se va realiza pe toate laturile construcţiei, dinspre Bulevardul Mamaia, dinspre drumul local (drum de aprovizionare) cât şi dinspre grădina de vară Albatros. Limita de înălţime a autoturismelor care vor avea acces în parcaj va fi de maxim 2.00 metri. Intrarea autoturismelor se face trecând de o barieră acţionată pe bază de senzori de prezenţă. Locurile libere precum şi dispunerea lor pe nivele vor fi afişate pe o tabletă electronică poziţionată deasupra intrării. Circulaţia autoturismelor pe verticală se va face prin intermediul unei rampe drepte cu sens dublu, iar a persoanelor atât pe scări de acces, cât şi cu două lifturi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii