Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profitul Expertissa Constanţa SRL, firmă „hrănită” şi din bani publici

ro

27 Jan, 2014 00:00 4607 Marime text
Expertissa Constanţa SRL, societate care, până în mai 2012, l-a avut ca asociat pe consilierul local PSD Daniel Georgescu, directorul Administraţiei Canalelor Navigabile, a avut în 2011, potrivit vrăjitorul.eu, o cifră de afaceri netă de 5.900.863 de lei. În acelaşi an, firma a avut 24 de angajaţi şi un profit net de 32.861 de lei. Un an mai târziu, societatea a avut o cifră de afaceri netă de 8.328.740 şi un profit net de 80.619 lei. Numărul de angajaţi a rămas însă acelaşi.

Conform informaţiilor disponibile pe Registrul Comerţului, Expertissa Constanţa SRL are ca asociat persoană juridică pe SC Expertissa HQ SRL, care la rândul ei îi are ca asociaţi pe Ion Coltan şi Alexandru Mihail Marica, aceasta din urmă fiind şi administrator al societăţii.
Amintim că în aprilie 2013 Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, că social democratul Daniel Georgescu, consilier în cadrul Consiliului Local Municipal Constanţa, se află în stare de incompatibilitate. „În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat faptul că Georgescu Daniel s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitării mandatelor de consilier local în cadrul Consiliului Local al municipiului Constanţa, a încheiat cu Primăria municipiului Constanţa, precum şi cu alte instituţii subordonate primăriei diverse contracte în valoare totală de 297.441 lei (aprox. 67.600 euro) prin intermediul S.C. Expertissa Constanţa S.R.L. (societate în cadrul căreia deţine calitatea şi funcţia de asociat şi administrator), încălcând, astfel, dispoziţiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei”, se arăta în comunicatul ANI.
Menţionăm şi că, la începutul acestui an, asocierea dintre SC Expertissa Constanţa SRL şi SC Soti Cable Neptun TV a câştigat contractul de servicii de publicitate şi informare pentru proiectul „Restaurarea, consolidarea, protecţia, conservarea şi punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Capidava”, cod SMIS 31212. Autoritatea contractantă este Consiliul Judeţean Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii