Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DNA au pus sechestru pe averea lui Radu Mazăre (document)

ro

28 Apr, 2015 00:00 3259 Marime text
Procurorii DNA au dispus instituirea sechestrului asigurător pe averea lui Radu Mazăre. Primarul Constanţei s-a ales cu conturile blocate şi cu sechestru pe locuinţă şi pe colecţia de maşini.
 
Oamenii legii spun că Radu Mazăre ar fi creat un prejudiciu de nouă milioane de euro prin faptele pe care le-ar fi comis.
 
Singurul bun pe care procurorii nu au putut să pună sechestru este terenul lui Radu Mazăre din Madagascar, pe care îl deţine împreună cu fratele său.
Dacă Radu Mazăre va fi condamnat, procurorii ar avea de recuperat un prejudiciu de aproximativ nouă milioane de euro de la primarul suspendat al Constanţei.
 
Conform declaraţiei de avere completate pe 13 iunie 2014, Radu Mazăre deţine un teren intravilan în Bucureşti, în suprafaţă de 24,16 mp, şi unul de 35,68 mp, tot în Bucureşti. Ambele au fost dobândite prin contracte de vânzare-cumpărare. Acestora li se adaugă un teren de 1,7 ha, dobândit în 2012, prin concesiune (concesionari Radu Mazăre şi Mihai Mazăre), situat în Madagascar.
 
Chiar dacă, ani buni, în declaraţia de avere a primarului Constanţei nu a figurat nimic la rubrica „Clădiri“, în 2013, Mazăre şi-a „tras“ apartament, în Bucureşti, în suprafaţă de 184,43 mp, construit în regie proprie.
 
În ceea ce priveşte bunurile mobile, edilul-şef are aceeaşi şalupă cu motor, remorcă peridoc, un autoturism Jeep Willys şi un Jaguar, acestea din urmă „răsărite“ în declaraţia de avere abia în vara lui 2014.
 
Mazăre nu deţine bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro.
 
În ceea ce priveşte activele financiare, edilul-şef are un cont de 4.629 de euro, deschis în 2013 la Raiffeisen Bank, şi 290.000 de euro cash (!).
De asemenea, în document figurează două carduri de credit la aceeaşi bancă şi la Banca Transilvania, „dar fără cash colateral“.
 
Radu Mazăre este asociat şi acţionar în următoarele societăţi: SC Sigma Trading SA, SC Ideea Contrast SRL, SC Comtext SA, SC Xenoti SRL, SC Conpress Group SRL, SC Royal Distribution Services SRL, SC Eurosantis Com Invest SA, SA Alliance Qwest Company SA şi SC Silk Estate SA.
 
Conform aceluiaşi document, Mazăre a acordat împrumuturi în nume personal către: SC Nisipuri SA - 1.612.875 de lei, celebrului cetăţean grec Ioanis Poulos Skantzikas - 600.000 de euro, SC Xenoti SRL - 16.499 de lei, 47.695 de lei, 42.060 de dolari.

Primarul municipiului Constanţa nu are datorii


În anul fiscal anterior completării acestei declaraţii de avere, Mazăre a avut o indemnizaţie de primar în valoare de 32.235 de lei. De asemenea, în urma vânzării unor acţiuni (Enterprises INC of Monrovia Grecia), a obţinut 80.000 de euro (contract în rate).
 
În urma restituirii unui împrumut, a obţinut de la Nisipuri SA 13.435 de lei.
 
Amintim că Radu Mazăre este judecat în Dosarul Retrocedărilor, cauză în care procurorii DNA susţin că statul ar fi fost păgubit cu 114 milioane de euro prin retrocedarea presupus ilegală a aproximativ 100 de hectare de teren din Constanţa.
 
În secțiunea „Documente“, puteţi vizualiza declaraţia de avere din anul 2014 a primarului Radu Mazăre.
 
Declarație avere - documentul de aici 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii