Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:55 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanţa vrea să achiziţioneze module pentru proiectul de transport Planul de mobilitate durabilă pentru Polul de Creştere Constanţa

ro

04 Oct, 2017 00:00 2083 Marime text
Municipalitatea consultă piaţa privind furnizarea modulelor necesare beneficiarului pentru implementarea proiectului „Port - Cities: Innovation For Sustainability“ şi realizarea obiectivelor stabilite prin contractul de finanţare.
Proiectul este finanţat prin Programul HORIZON 2020.
 
Primăria Municipiului Constanţa intenţionează să achiziţioneze trei module aferente modelului de transport al Planului de mobilitate durabilă pentru Polul de Creştere Constanţa, în cadrul proiectului „Port - Cities: Innovation For Sustainability“.
 
Astfel, se solicită opinia agenţilor economici pentru elaborarea caietului de sarcini şi a estimării valorice cu privire la: oferta de preţ, cu TVA evidenţiat distinct, în vederea determinării valorii estimate a achiziţiei a trei module aferente modelului transport al Planului de mobilitate durabilă pentru Polul de Creştere Constanţa, precum şi a instruirii personalului în cadrul proiectului.
 
Data-limită de transmitere a propunerilor este 5.10.2017, iar data-limită de consultare este 6.10.2017.

Aspecte supuse consultării

Pentru implementarea proiectului, este necesar un instrument precum platforma PTV (Visum,
Vissim, Viswalk) cu toate modulele integrate, esenţial în realizarea măsurilor avute în vedere. Software-ul PTV este o aplicaţie de calculator, concepută pentru o analiză amplă a traficului de vehicule, a previziunilor de trafic şi a gestionării datelor, dezvoltată de Grupul PTV. Pachetul software (ce include aplicaţiile PTV Visum şi PTV Vissim), deja existent, a fost pus la dispoziţia unităţii administrativ-teritoriale municipiul Constanţa şi Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Constanţa“, în calitate de beneficiari finali, de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, urmare a elaborării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Polul de Creştere Constanţa, în cadrul acordului încheiat între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, cu ocazia procesului de pregătire a programelor finanţate de Uniunea Europeană pentru perioada 2014 - 2020.
 
Au fost evaluate soluţii alternative de software de simulare a traficului şi s-a concluzionat că pachetul software oferit de PTV Group este cea mai avansată soluţie de modelare a traficului. În urma evaluării licenţei şi a modelului PMUD, s-a constatat că, pentru a asigura funcţionalitatea modelului actual, mai sunt necesare trei module: un modul pentru editarea şi controlul intersecţiilor, un modul pentru analiza detaliată a performanţelor intersecţiilor şi un modul de calcul al poluării şi al zgomotului generate de traficul autovehiculelor.
 
De asemenea, se va avea în vedere necesitatea instruirii personalului beneficiarului pentru operare software cu toate modulule integrate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii