Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:41 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un „hop“ al şoselei de coastă? Primăria Constanţa elaborează un Plan Urbanistic Zonal pentru plaja Modern

ro

02 Jul, 2015 00:00 5246 Marime text
Deşi, încă din 2013, constănţenii aşteaptă elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) al Peninsulei, Primăria încă nu a bifat toate demersurile necesare pentru finalizarea acestuia. Totuşi, treptat, municipalitatea se apropie de Peninsulă.

Astfel, Municipiul Constanţa a obţinut de la… Primăria municipiului Constanţa Certificatul de Urbanism nr. 2063 în vederea elaborării unui Plan Urbanistic Zonal - Plaja Modern - Strada Bucovinei. Documentul a fost eliberat conform Avizului de Oportunitate nr. 89900/29.06.2015 şi are un termen de valabilitate de 24 de luni, adică până la 30 iunie 2017. Amintim că, la lansarea din februarie 2014 a proiectului şoselei de coastă, reprezentanţii Primăriei Constanţa susţineau că acesta va fi finalizat în vara lui 2015.

Revenind la cel dintâi tronson, trebuie menţionat că acesta porneşte din dreptul zonei Peninsulare şi are o lungime de 2,6 kilometri, în vreme ce întreaga şosea va măsura 8 kilometri. Cel de-al doilea tronson al şoselei de coastă va ajunge până la strada Bucovina, iar cel de-al treilea, până în staţiunea Mamaia. Astfel, se prea poate ca intenţia de elaborare a unui PUZ în dreptul plajei Modern - strada Bucovina să fie parte integrantă din proiectul mult-visatei şosele de coastă.

Potrivit proiectului, în dreptul străzii Bucovina este propusă o altă stradă de legătură între şoseaua de coastă şi restul oraşului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii