Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:16 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria Albesti a alertat autoritatile Scoala din Cotu Vaii, la un pas sa se prabuseasca

ro

29 Jul, 2010 00:00 2773 Marime text

p1-cotu_vaii_-__gheorghe_moldovan.jpgElevii din localitatea Cotu Văii, comuna Albeşti, riscă să rateze începerea noului an şcolar: unitatea de învăţământ la care sunt înscrişi se află într-o stare avansată de degradare.

Este vorba despre 130 de elevi din clasele I-VIII care, după cum arată în prezent clădirea şcolii din Cotu Văii, este puţin probabil că vor putea merge la cursuri acolo.
Primarul comunei Albeşti, Gheorghe Moldovan, ne-a declarat că imobilul se află într-o stare deplorabilă. Clădirea necesita oricum reparaţii capitale, însă, se pare că precipitaţiile din ultima perioadă au contribuit şi mai mult la degradarea ei. „Este o situaţie foarte gravă. La ultimele ploi, apa din şcoală trecea de genunchi. Clădirea a fost grav avariată şi nu ştim deocamdată ce vom face. Se apropie începerea noului an şcolar şi nu ştiu ce vom face cu cei 130 de elevi din Cotu Văii“, a afirmat primarul. Edilul a adăugat că acoperişul şcolii stă să cadă, duşumelele sunt umflate din cauza umezelii, mobilierul a fost distrus iremediabil, pereţii sunt plini de mucegai, iar instalaţiile electrice şi sanitare au fost dezafectate.

cotu_vaii_-_gheorghe_moldovan_03.jpg

În 2008, nu a primit autorizaţie de funcţionare

Situaţia şcolii din Cotu Văii s-a mai aflat în atenţia opiniei publice şi în urmă cu doi ani, când reprezentanţii Autorităţii de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa au constatat grave deficienţe în ceea ce priveşte condiţiile de desfăşurare a procesului didactic. În 2008, ASPJ a respins de la autorizare Şcoala Cotu Văii din cauza toaletelor înfundate şi a sistemului de canalizare nefuncţional. 

Încă din 2008, instituţia de învăţământ trebuia să intre în reparaţii capitale cu fonduri de la Banca Mondială, însă finanţarea a fost amânată pentru 2009 şi, iată că nici în 2010 nu a fost demarată.
Aşa cum relatam la vremea respectivă, primarul Gheorghe Moldovan a solicitat în 2008 şi sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa, de la care n-a primit niciun răspuns.
Acum, primarul a înaintat adrese cu privire la situaţia şcolii din Cotu Văii atât la Inspectoratul Şcolar Judeţean, la Ministerul Educaţiei, cât şi la Prefectură, în speranţa că se va găsi o soluţie pentru ca cei 130 de copii din Cotu Văii să înceapă anul şcolar în condiţii decente.     

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii