Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria a incheiat contractul pentru studiul de fezabilitate al Rivierei Tomis

ro

01 Apr, 2010 03:11 3429 Marime text
cap_3.jpgLa cinci luni după ce a avut loc licitaţia pentru predarea serviciului de proiectare în faza Studiu de Fezabilitate aferent obiectivului de investiţii Riviera Tomis, a fost publicat anunţul de atribuire a contractului de peste un milion de lei unei societăţi din Bucureşti, SC Blizzard Design SRL

Societatea s-a ocupat şi de realizarea unor planuri de situaţie pentru primul cartier de locuinţe ieftine.

După ce autorităţile locale s-au plâns că nu au fonduri pentru nicio investiţie pentru anul 2010, odată cu atribuirea contractului privind serviciul de proiectare al Rivierei Tomis, autorităţile locale trebuie să scoată din buzunar fix 1.170.000 de lei.

Potrivit anunţului de atribuire nr.80964/31.03.2010, contractul s-a încheiat pe 11 februarie, iar oferta firmei bucureştene a fost aleasă din trei oferte primite. Dacă iniţial, în anunţul de participare la licitaţie nr. 85981/09.09.2009, durata contractului pe această fază era de două luni, în anunţul de atribuire acesta s-a prelungit la trei luni. Perioada se stabileşte de la data emiterii ordinului de începere, perioadă în care se vor realiza proiectarea Studiu de Fezabilitate inclusiv studiile teren - studiu topografic, studiu geotehnic, şi, după caz, studii batimetrice. Suma totală pe care municipalitatea era dispusă să o achite pentru această fază incipientă a proiectului de investiţii a fost de 1.368.529,41 de lei.

Drumul de coastă ce va fi proiectat va urmări piciorul falezei pe toată lungimea acesteia, între Portul Tomis şi Pescărie. Traseul se încheie la intersecţia cu Bulevardul Mamaia.

riviera.jpgFirma s-a ocupat şi de faleza Ovidiu

Cât priveşte legătura pe care o are firma bucureşteană cu autorităţile locale, aceasta face referire la faptul că o parte din hărţile şi planurile de situaţie pentru primul cartier de locuinţe ieftine „Baba Novac", au fost efectuate de societatea în cauză.

Cât despre firma care a fost desemnată câştigătoare, aceasta face parte din grupul de firme TYPSA, una dintre principalele firme de inginerie şi consultanţă din Spania. Potrivit datelor postate pe site-ul firmei, aceasta se pare că deţine experienţa necesară în implementarea tuturor fazelor unui proiect de inginerie, de la elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectării şi până la asigurarea supervizării lucrărilor şi a managementului de proiect. De pe lista proiectelor care le-a realizat, face parte reabilitarea ecologică a lanţului de lacuri de pe râul Colentina, faleza Orşova - Dunăre, digul de protecţie pe Dunăre de la Turnu Măgurele, dar şi faleza din Ovidiu - Constanţa. Cât priveşte legătura pe care o are firma bucureşteană cu autorităţile locale, aceasta face referire la faptul că o parte din hărţile şi planurile de situaţie pentru primul cartier de locuinţe ieftine „Baba Novac", au fost efectuate de societatea în cauză.

Am încercat să luăm legătura cu un reprezentant al societăţii, însă la niciun număr de contact postat pe site-ul societăţii nu a răspuns nimeni ori numărul nu mai era alocat.

Asociaţii şi administratorii firmei sunt o persoană fizică - Ion Marian Constantinescu şi două juridice - SC Tecnica Y Proyectos SA, cu sediul în Spania, reprezentată de Luis Moreno Nieves, în calitate de administrator, având un mandat de patru ani şi SC Typsa Engineering Romania SRL reprezentată de Ana Maria Ruiz Garcia, în calitate de administrator, pe o durată de patru ani. Societatea are două puncte de lucru secundare, în capitală.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii