Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:14 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima racheta spatiala romaneasca va fi lansata din largul marii

ro

10 Sep, 2009 03:42 1638 Marime text

Racheta în trei trepte, care va fi lansată în testăriledin octombrie,vafidispusă direct pe suprafaţa apei şi va fi lansată din cel mai mare balon solar realizat vreodată în lume.

Pentru prima rachetă spaţială românească, care va fi lansată pe Lună, se foloseşte un combustibil ecologic şi apă oxigenată, cu o concentraţie de 70%. Pentru lansarea acesteia, echipa va pleca noaptea, din Portul Constanţa, iar operaţiunea va dura, cu tot cu recuperarea componentelor, până la ora 16.00, a doua zi. Evenimentul nu va putea fi vizibil de la ţărm. Proiectul are ca scop lansarea pe lună, până în 2012, aprimei rachete spaţiale româneşti, pentru care iniţiatorii speră să obţină premiul Google Lunar X Prize, în valoare de 30 de milioane de dolari. Prima rachetă spaţială românească se numeşte Haas, denumită după primul inginer militar de origine austriacă, care adescris, pentru prima dată, tehnologia de fabricare a rachetelor, bazată pe o combinaţie de principii de construcţie a armelor de foc şi a propulsării pe bază de artificii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ARCA = o mare pacaleala 19 Sep, 2009 20:06 Asociatia romana de cosmonautica ARCA nu dispune de ingineri de valoare. Este suficient sa rasfoiti urmatorul topic de forum: http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=578342 pentru a va convinge de slaba pregatire teoretica a celor de la ARCA. Acesti entuziasti ai spatiului pur si simplu nu sunt constienti la ce s-au bagat. Ignora legile fizicii. Asa zisul motor original folosit de ei este o simpla jucarie. Ma mir cum de nu le este rusine sa isi faca atita reclama prin ziare.
  • SPQR 14 Sep, 2009 15:23 Fiind romaneasca, probabil ca va cadea imediat dupa lansare, combustibilul probabil ca are apa in el ca-i trebuia vreunuia pe acasa ca sa aprinda gratarul...