Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prietenii lui Mazare renunta la Trident Plaza

ro

23 Sep, 2009 02:26 4892 Marime text

cap_2.jpgDupă ce aproape au distrus strada Traian, care s-a surpat din cauza lucrărilor, construirea Trident Plaza a fost stopată.

Totul a pornit în iarna lui 2007, atunci când primarul Radu Mazăre a participat la inaugurarea lucrărilor la Trident Plaza. Se spunea că Trident Plaza va reuni un centru comercial, parcări subterane distribuite pe trei nivele, o clădire de birouri şi un hotel de cinci stele cu 250 de camere. La lansarea proiectului, beneficiarul a promis că 20% din suma totală, destinată lucrărilor, va fi alocată consolidării malului şi turnării fundaţiei. În 2009, Mazăre ajunsese să plângă de mila investitorilor care, din cauza crizei, nu-şi pot continua lucrările. În vara lui 2008, locuitorii din zonă au văzut primele crăpături în şosea. Lucrările de refacere au blocat luni bune strada, iar specialiştii au spus că a fost o problemă de infiltrare de ape, din cauza excavaţiilor. Oamenii nu ştiau pe cine să dea vina. Acum, la aproape doi ani de la inaugurarea fastuoasă, cei de la Immoeast, fondul austriac care finanţa proiectul, au decis să-şi vândă proiectele din România. Deci, şi Trident Plaza. Site-urile de specialitate au anunţat, ieri, că Immoeast AG, cel mai mare dezvoltator imobiliar austriac, va „scăpa" de activele din România şi ar putea scoate la vânzare un mall din Moscova, pentru a reduce dependenţa pe aceste pieţe. Într-un interviu acordat în Amsterdam şi citat de Bloomberg, Eduard Zehetner, directorul executiv al grupului, vorbeşte despre pieţele unde oferta este prea mare, printre care se numără România şi capitala Rusiei. „Vom vinde pentru a ne restructura portofoliul", a precizat directorul Immoeast AG. În România, compania a deţinut 72 de proprietăţi şi bunuri în valoare de 750 de milioane de euro. Ceea ce echivalează cu aproximativ 13 procente din activele societăţii, scrie Bloomberg. În prezent, Immoeast lucrează la dezvoltarea a trei mall-uri în ţară, pe care le va deschide anul viitor.

constructie_trident_plaza_strada_traian_25.jpgTrident Plaza este dezvoltat de grupul RED, prin intermediul a două societăţi din portofoliul Immoeast: Harborside Imobiliara şi Harborside Hotel. La aceasta din urmă figurează ca acţionar firma cipriotă Master Job Limited, acţionară şi în societatea Sisteme Internaţionale de Afaceri SA. Restul acţiunilor revin lui Valentin Gheorghe Ionescu, Alinei Gabriela Ionescu, Virgil Berariu şi Gabrielei Porancea. Nu se ştie cine se ascunde în spatele acestei firme cipriote, însă, înainte de preluarea majorităţii acţiunilor de la SIA, în iulie 2005, 80% din SIA aparţinea lui Valentin Gheorghe Ionescu. Acesta este cunoscut din cauza faptului că deţine multe afaceri în Constanţa, dar mai ales pentru că este prietenul edilului Radu Mazăre.

{mos_ri:Trident Plaza}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Anamaria 23 Sep, 2009 15:56 Pana la urma malul a fost consolidat sau nu? Nu e clar articolul...
  • RITA 23 Sep, 2009 11:51 rusine e e e e e....
  • RITA 23 Sep, 2009 10:09 MULTUMIM CRED CA ZIARUL ESTE MANPULAT DE PRIMARUL PE CARE IL SLUJITI
  • RITA 23 Sep, 2009 09:51 ALTA HOTIE A CLANULUI MAZARE