Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:42 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pozitron şi „norocul” de a câştiga un contract uriaş cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa

ro

28 May, 2013 00:00 6432 Marime text
Pentru suma de 115.500.000 lei (fără TVA), Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a concesionat serviciile de imagistică medicală către firma SC Pozitron Medical Investigation SRL. Conform anunţului de atribuire nr. 136061 / 01.05.2013, criteriul ales a fost acela al ofertei avantajoase din punct de vedere economic, tipul procedurii fiind dialogul competitiv. De menţionat este faptul că firma a fost singurul ofertant.

Legături cu bătaie lungă

Colaborarea dintre spitalul judeţean constănţean şi Pozitron nu constituie o premieră, legăturile dintre cele două entităţi consolidându-se cu succes imediat după ce unitatea medicală a ajuns în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa (iulie 2010). Conform datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, SC Pozitron Medical Investigation SRL are punct de lucru în incinta Spitalului Clinic Judeţean Constanţa, în baza contractului de închiriere nr. 24.952 din data de 07.10.2011, emis de Pozitron. Dovada de sediu are valabilitate începând din data de 07.10.2011 până la data de 06.10.2026.

Cine cu cine se face „frate”

Dacă despre Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă se ştie că este o unitate medicală de stat, aflată în administrarea CJC, iată cine este în spatele afacerii private Pozitron.
Potrivit aceloraşi date oferite de Registrul Comerţului, SC Pozitron Medical Investigation SRL are ca asociat persoană juridică firma SC Talmage Overseas LTD, cu sediul social în Cipru (Nicosia), şi asociat persoană fizică pe Elvira Mihaela Tănase Gherasim, care are şi calitate de administrator al firmei. Deşi aparent nu are nicio legătură cu povestea de mai sus, cunoscătorii asociază însă numele Elvirei Mihaela Tănase Gherasim de cel al lui Sorin Gabriel Strutinsky, cunoscut în târg, de-a lungul timpului, drept partener de afaceri şi apropiat al primarului Radu Mazăre şi al preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. De unde această legătură? Aşa cum arată informaţiile publice disponibile la Registrul Comerţului şi Monitorul Oficial, legăturile au la bază interese economice, cei doi apărând în diverse ipostaze în contextul unor afaceri comune.

Aşa cum cotidianul ZIUA de Constanţa a mai relatat şi cu alte ocazii, reluăm şi acum povestea pe scurt a afacerilor care conduc la asocierea numelui Mihaelei Gherasim cu cel al lui Sorin Strutinsky, cel care în aprilie 2010 a fost cooptat în SC Energy Power Services SRL de către asociaţii Niculina Gherasim (nimeni altcineva decât mama Mihaelei Gherasim) şi Ana Ghemiş. Aşa cum menţiona publicaţia noastră în anul 2010, în urma hotărârii AGA nr. 1 din 8 martie 2010, Niculina Gherasim s-a retras din societate, cesionându-şi părţile sociale către Ghemiş, care urma să deţină 40% din capitalul social, în timp ce Strutinsky avea să devină proprietar peste 60% din SC Energy Power Services SRL. Deloc de neglijat este faptul că firma amintită a fost înfiinţată în 2008 şi la acea vreme printre asociaţi s-a numărat însăşi Mihaela Elvira Gherasim, astăzi asociat şi administrator al firmei SC Pozitron Medical Investigation SRL, câştigătoarea contractului de servicii medicale de imagistică în valoare de 115.500.000 lei, cu Spitalul Judeţean Constanţa. Că Mihaela Elvira Gherasim este destul de bine conectată la universul Strutinsky - Mazăre – Constantinescu poate reieşi şi din faptul că ea figurează, printre altele, ca cenzor supleant la Pomacost SA, una dintre firmele care au câştigat numeroase licitaţii cu Primăria Contanţa şi Consiliul Judeţean.
Trebuie să mai menţionăm că SC Pozitron Medical Investigation SRL este deţinătoarea Clinicii Pozimed care se află pe strada Mircea cel Bătrân, acolo unde, întâmplător sau nu, se află şi sediul PSD Constanţa.
Facem precizarea că licitaţia este atribuită pe 7 octombrie 2011, dar a fost publicată în SEAP după aproape doi ani, pe data de 1 mai 2013.

Citeşte şi:

Ce „vrăji" mai face Căpăţînă
Pozimed-ul acoliţilor lui Strutinsky face bani pe cârca Spitalului Judeţean (document)


Strutinsky şi legăturile cu Mihaela-Elvira
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ady 28 May, 2013 09:33 Nimeni nu se sesizeaza? Sa fie o intelegere intre pomta si basescu ? Asta daca ne gandim la targuiala de la numirea procurorilor