Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fondată de defunctul Basarab Popa, vărul lui Mazăre Pomacost SA îşi adună acţionarii în AGOA

ro

13 Mar, 2015 00:00 2832 Marime text
Primăvara se numără... acţionarii. Societatea comercială Pomacost SA convoacă Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor (AGOA) în data de 16 aprilie, ora 11.00, la sediul societăţii. Înainte de această adunare, conform prevederilor Legii 31/1990, acţionarii deţinători de acţiuni până la data de 9.04.2015 îşi vor depune acţiunile la sediul firmei.

Pe ordinea de zi se află prezentarea şi aprobarea bilanţului contabil şi a contului de profit şi pierderi pe anul 2014, analiza situaţiei economico-financiare pe anul 2014, discutarea raportului administratorului şi al comisiei de cenzori pe anul 2014, prezentarea, dezbaterea şi aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2015. În cazul neîntrunirii cvorumului, AGOA se convoacă pentru data de 17.04.2015, în acelaşi loc şi la aceeaşi oră.
 
SC Pomacost SA este una dintre firmele cu tradiție în domeniul achizițiilor publice în județul Constanța. Vorbim aici despre numeroase contracte cu autorități publice, printre cele mai receptive la ofertele acestei societăți fiind de departe Primăria și Consiliul Local Constanța și Consiliul Județean Constanța.

După cum arată datele de la Registrul Comerțului, SC Pomacost SA a fost înfiinţată şi administrată, până în anul 2010, de Basarab Popa, vărul primarului Radu Mazăre, cel care a trecut în nefiinţă în luna septembrie 2014. În prezent, SC Pomacost SA este administrată de Pimen Alexandru Leca, care apare şi în SC Nisipuri SA, firmă în care a fost implicat şi primarul Constanţei.
 
Societatea Pomacost este persoană juridică asociată în firma Vicomimpex SRL (administrator, Nelu Negrea). În şedinţa de Consiliu Local din septembrie 2007, s-a votat un proiect interesant: cel privind o tranzacţie între municipiul Constanţa şi SC VicomImpex SRL. Proiectul de HCLM suna astfel: „Municipiul Constanţa şi Consiliul Local Constanţa (...), legal reprezentate prin primar Radu Ştefan Mazăre şi SC Vicomimpex SRL, cu sediul în Constanţa, bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr. 84 (...). legal reprezentată prin director Negrea Nelu. Având în vedere dosarul nr. 2601/212/2007 al Tribunalului Constanţa, în temeiul art. 1704-1706 şi 1709-1710 Cod Civil, s-a încheiat prezenta. Părţile înţeleg să stingă, de comun acord şi în totalitate, litigiul ce face obiectul dosarului 2601/212/2007 al Judecătoriei Constanţa“. Cu alte cuvinte, Municipiul Constanţa şi CLM s-au declarat de acord să ofere în compensare societăţii lui Negrea „terenul în suprafaţă de 3.684 mp, în valoare de 699.960 de euro, situat în Constanţa, strada Badea Cârţan, zona bl. BC8, bl. BC 10 şi bl. BC 11, în schimbul terenului în suprafaţă de 3.500 mp, în valoare de 699.960 de euro“.
 
Directorul societăţii Pomacost SA este Mădălina Bîsceanu. Numele său apare şi în firma Vancluse Invest SA. SC Vancluse Invest SA are un acționar persoană juridică, respectiv SC Tănase - Cadastru SRL (unde asociat apare Elvira Mihaela Tănase Gherasim), și unul persoană fizică, Niculina Gherasim. Administratorul firmei este Elvira Mihaela Tănase Gherasim, numele ei fiind asociat cu cel al lui Sorin Gabriel Strutinsky, prietenul primarului Radu Mazăre şi al preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Numele lui Basarab Popa s-a legat în primul rând de afacerea Pomacost. Este una dintre firmele de renume din județul Constanța atunci când vine vorba despre contracte din bani publici. Vorbim despre zeci de contracte derulate cu autoritățile publice constănțene, dar și cu cele din Tulcea, multe dintre aceste atribuiri fiind prezentate în paginile cotidianului ZIUA de Constanța. Revenind la implicarea lui Basarab Popa în SC Pomacost SA, acesta apărea în 2001, anul în care a fost înființată firma, ca unic asociat. Tot el a și administrat afacerea până în anul 2010, când s-a retras.
Trebuie menţionat şi faptul că numele societăţii Pomacost apare în celebrul Dosar al Retrocedărilor. Referitor la numele firmei Pomacost, se spune că „Po“ ar reprezenta începutul numelui Popa, „Ma“, primele litere ale numelui Mazăre, „Co“ ar veni de la Constantinescu şi „St“, de la Strutinsky. La sfârşitul anului 2013, SC Pomacost SA declarase o cifră de afaceri de 6.652.750 de lei, un profit net de 1.015.970 de lei şi 124 de salariaţi.
 
Citeşte mai multe informaţii despre subiect pe ZIUA de Constanţa:

Învinuit în Dosarul Retrocedărilor: Cine a fost Basarab Popa și ce rol a avut în afacerile Pomacost și Aqualand
 
Contract de peste 1 milion de lei pentru amenajarea peisagistică şi interioară a Pavilionului Expoziţional
 
Primăria Constanța a decis: Pomacost va livra arbori pentru plantat în valoare de aproape 800.000 de lei
 
De ce nu a vrut reprezentantul SC Pomacost SA să reducă prețul unei oferte la un contract cu CJC

Contract de peste 200.000 de lei: Trei firme au depus oferte la Primăria Constanța pentru furnizarea de arbuşti
 
Pentru ce a plătit RAEDPP aproape 250.000 de lei firmei Pomacost, în 2010
 
„Flori de mai“ 2009, contract adjudecat la jumătate din prețul de evaluare (documente)
 
SC Pomacost SA, marea câştigătoare a unui contract de peste 700.000 de lei (documente)

Plante în valoare de peste 160.000 de lei pentru Constanţa şi Mamaia (documente)

Peste 120.000 de lei pentru studii de fezabilitate și proiect tehnic la scuarurile de pe bulevardul Mamaia (documente)

Cât valorau în 2007 răsadurile de flori achiziționate de Primăria Constanța de la SC Pomacost SA (documente)

Încă un contract pentru amenajare spații verzi, de peste 250.000 de lei, pentru SC Pomacost SA (documente+proces verbal)

Primăria plăteşte aproape 18 milioane de lei pentru toaletarea pomilor (documente+proces verbal)

Adjudecat pe trei ani de SC Pomacost SA Contract de aproape 400.000 de lei pentru întreținerea palmierilor din Mamaia (documente+proces verbal)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii