Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:40 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politistii si-au luat bolid pentru „urmariri" pe Autostrada Soarelui

ro

01 May, 2009 23:51 1479 Marime text
Poliţiştii rutieri au primit o maşină sport, de 240 de cai putere, în urma unui parteneriat cu un importator auto, pe care o vor folosi pentru urmărirea şi prinderea şoferilor vitezomani care gonesc pe A2. 

Noul autoturism, intrat în dotarea Poliţiei Autostrăzi, este un Seat Leon, primit pentru o perioadă de şase luni sau în limita a 100.000 de kilometri, de la firma Porche Leasing. "Autoturismul este dotat cu sisteme speciale de iluminare şi semnalizare şi cu aparate radar", a declarat, joi, şeful Poliţiei Autostrăzi, George Grigore.

Potrivit specificaţiilor tehnice, maşina are un motor de doi litri, pe benzină, are suspensii şi calea de rulare sport şi poate atinge 247 de kilometri pe oră.

"Sper să reuşim să-i urmărim pe vitezomani, să-i prindem şi să le aplicăm sancţiunile care li se cuvin. Au fost cazuri când şoferii nu opreau la semnalul poliţistului şi cu maşinile din dotare nu îi prindeam din urmă. Ne bucurăm că ne ajută în activitatea specifică pe autostradă, având în vedere că viteza legală cu care se circulă pe autostradă este de 130 de kilometri pe oră, dar am avut şi cazuri, când s-a circulat cu 257 de kilometri pe oră", a mai spus Grigore.

Sursa: www.newsin.ro, citat de www.realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii