Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:19 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

politicscan.ro Să ne fie frică de musulmanii din România?

ro

24 Nov, 2015 00:16 2279 Marime text
În 2001, când au avut loc atacurile din 11 septembrie, se întâmpla să lucrez pentru un kurd stabilit în București. Dacă ignorăm salariile mici și artificiile fiscale pe care le făcea (specifice perioadei) era un nene foarte de treabă, scrie politicscan.ro. Odată am mâncat și porția lui de mâncare (făcea cel mai bun pui cu fasole verde pe care l-am mâncat în viața mea). Nu a zis nimic, și am aflat abia peste două zile că am mâncat mâncarea patronului. Dar să revenim. Când au avut loc atacurile, ne-a chemat pe toți în singura cameră cu televizor. Aproape fără să își desprindă privirea de la ecran a zis: uite, începe Războiul Mondial. Zilele următoare viața a continuat ca înainte. Era, poate, război mondial, dar nu era – încă – războiul nostru.

Dobrogea, zona multiculturală

Musulmanii din România pot fi împărțiți în două mari categorii. Pe de o parte avem comunitatea turco-tătară, localizată în principal în Dobrogea. Turco-tătarii sunt recunoscuți de către statul român ca fiind una dintre cele 18 minorități istorice, și, ca atare, au reprezentare parlamentară.

În Parlament ei sunt reprezentați de Varol Amet, candidat din partea Uniunii Democratice a Tătarilor Turco-Musulmani din România în timp ce fostul parlamentar, Amet Aledin, este acum secretar de stat la Departamentul pentru Relaţii Interetnice.

Articolul integral poate fi citit pe www.politicscan.ro.
 
Sursa text + foto: www.politicscan.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii