Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:17 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„PNL si PSD vor intinde covorul rosu unora ca Nastase sau Mazare" (galerie foto)

ro

28 Sep, 2009 02:31 1964 Marime text

pdl.jpgDemocrat-liberalii constănţeni s-au întrunit, sâmbătă, în şedinţa Colegiului Director. La reuniune au participat şi partenerii de la PNŢCD.

Tema generală a dezbaterilor a constat în pregătirea pentru prezidenţiale şi susţinerea candidaturii preşedintelui Traian Băsescu pentru Cotroceni.

Deşi au admis că lucrurile puteau sta mai bine în cadrul organizaţiei judeţene a PD-L Constanţa, din punct de vedere al unităţii, toţi cei care au luat cuvântul la şedinţă au fost de acord că trebuie să se mobilizeze pentru obţinerea unui scor cât mai bun la alegerile din 22 noiembrie. Democrat-liberalii constănţeni şi-au propus obţinerea unui scor de minimum 40% în primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Printre cei care au afirmat că organizaţia PD-L Constanţa nu şi-a rezolvat toate problemele s-a numărat şi deputatul Zanfir Iorguş, care a precizat că „încă mai sunt colegi care au jucat şi joacă la două capete". Parlamentarul s-a arătat nemulţumit şi de unele stângăcii organizatorice. Întrebat la ce s-a referit, democrat-liberalul a spus că doar la faptul că celor din prezidiu nu li s-a oferit măcar un pahar cu apă.

Primarul PD-L al comunei Castelu, Nicolae Anghel, a afirmat, la rândul său, că PD-L Constanţa nu e o organizaţie „atât de roză pe cât pare", însă a fost de părere că filiala trebuie să se unească şi să se dezvolte. Tot edilul de la Castelu a ţinut să le reamintească celor prezenţi că primarii pe care îi are PD-L în judeţ sunt „meritul fostului preşedinte", adică al lui Stelian Duţu.

PD-L are probleme în sudul şi nordul judeţului

La rândul său, deputatul Maria Stavrositu a precizat că PD-L are probleme în sudul şi nordul judeţului, afirmând că partidul trebuie să sprijine cu atât mai mult organizaţiile din aceste zone.

Mircea Banias, preşedintele PD-L Constanţa, a afirmat că nu toţi cei care fac parte din organizaţia pe care o reprezintă merită cu adevărat să fie membri ai filialei. „PD-L Constanţa este o organizaţie deschisă tuturor celor care merită să facă parte din ea. Sunt, însă, mulţi aleşi locali care nu merită", a apreciat Banias.

„Primari ai altor partide vor fi alături de Traian Băsescu"

El a precizat, pe de altă parte, că s-a discutat cu mai mulţi primari de la alte partide, care, în pragul alegerilor, ar putea să susţină candidatul PD-L. „Au fost discuţii cu mulţi primari de la alte partide şi probabil că îi vom avea alături de noi în pragul alegerilor prezidenţiale pentru susţinerea lui Traian Băsescu", a afirmat Banias. Preşedintele PD-L Constanţa a discutat, ieri, pentru prima dată, şi despre varianta ca PD-L să piardă alegerile. El a apreciat că între PSD şi PNL s-au creat „legături puternice, subterane, care sunt gata să iasă la suprafaţă". „Dacă PD-L pierde alegerile, trece în opoziţie", a spus Banias, adăugând că, în acest caz, soarta partidului nu va fi una uşoară. „Vom fi supuşi hărţuirilor permanente ale PNL şi PSD", a mai spus el.

„PNL şi PSD nu vor o justiţie care să ia la întrebări oameni precum Adrian Năstase sau Radu Mazăre, ci vor să întindă covorul roşu acestor oameni", a apreciat Mircea Banias. Întrunirea s-a încheiat într-o notă optimistă, dar precaută. Toţi cei prezenţi şi-au declarat sprijinul pentru viitoarele alegeri, însă au fost de acord că va fi o campanie foarte tensionată.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 28 Sep, 2009 11:22 Presedintele PD-L Constanta,d-l BANIAS, are perfecta dreptate, in ceeace priveste EXISTENTA unei "aliante subterane, puternice" a partidelor PNL si PSD, dar care nu poate fi impusa pentru intreaga tara . PNL-ul din judetul Constanta ,este un partid MINCINOS,care poate atrage si chiar a atras o parte dintre "membrii" PSD-ului,dar ca orice mincinos , nu se va tine de promisiuni, de cuvant si va intoarce spatele CELOR CARE L-AU AJUTAT (PSD-ul) , dar va fi prea tarziu cu REGRETELE. O situatie asemanatoare de "alianta subterana" este si cea din orasul Harsova de Constanta. PNL-ul a intrat FRAUDULOS la conducerea primariei Harsova ,deoarece intreaga echipa a PNL-ului a facut FRONT COMUN, S-A SOLIDARIZAT cu d-l IONEL CHIRITA , prin demisiile tuturor inainte de al doilea tur de scrutin electoral din 2008,pantru functiile de primar si consilieri locali SI TOTUSI , dupa terminarea acestuia , PNL-istii au aparut cu 6 locuri de CONSILIERI LOCALI printre care se numara si d-l IONEL CHIRITA. Acum ,nimeni numai recunoaste nimic. Se CEARTA in fata lumii si-si fac ALIANTA in spatele acestora. Consecintele acestei "aliante subterane" se vad in "realizarile" din ultima vreme din orasul Harsova de Constanta. Nu am fost niciodata de acord cu decizia d-lui TUDOR NADRAG ,primar al orasului Harsova de Constanta ,de a trece de la un partid la altul , de la PD-L la PSD , deoarece denota un caracter ciudat , ipocrit si in nici un caz n-a facut-o spre binele locuitorilor acestui oras dunarean .
  • nicolai 28 Sep, 2009 08:14 ne-am saturat de scandaluri si dansuri din buric,de clc facuti la uscat si de fufe puse in fruntea unor companii de la direcori pana la ministri,pe motiv de cearceaf!ai auzit banias?