Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plăţi necuvenite şi nerecuperate Neregulile descoperite de Curtea de Conturi la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă

ro

15 Feb, 2017 00:00 2192 Marime text
În urma verificărilor efectuate de Curtea de Conturi la agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, inspectorii au descoperit mai multe nereguli. Astfel, din observaţiile Curţii de Conturi s-a constatat că nu au fost calculate, înregistrate, urmărite şi încasate penalităţi şi majorări de întârziere, în sumă de 311 mii lei, aferente unor creanţe restante, neîncasate de la diverşi debitori care au beneficiat necuvenit de sume din bugetul asigurărilor pentru şomaj (AJOFM Constanţa şi Giurgiu). De asemenea, din cauza neparcurgerii tuturor etapelor de executare silită a debitelor, s-a prescris dreptul de recuperare a unor debite în sumă de 33 mii lei (AJOFM Constanţa).
 
Printre recomandările emise de Curtea de Conturi pentru AJOFM se numără analizarea situaţiilor financiare întocmite de entităţile din subordine cu privire la creanţele de încasat şi monitorizarea activităţii desfăşurate de către agenţiile teritoriale privind recuperarea debitelor, inclusiv modul de aplicare a măsurilor asigurătoare; recuperarea, în condiţiile legii, a debitelor prescrise, pentru care dreptul entităţii de a solicita recuperarea sumelor de la debitori nu mai poate fi exercitat în termenul legal de prescripţie. Pentru eliminarea deficienţelor identificate, a fost emisă o decizie prin care au fost dispuse măsuri ce nu au fost contestate de către entitate.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii