Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Planurile Primăriei Constanţa pentru 2017 Doar unele trotuare şi 11 unităţi de învăţământ se transformă în şantiere (document)

ro

22 Nov, 2016 00:00 2939 Marime text
Municipalitatea face demersuri pentru a identifica o firmă interesată să elaboreze o serie de studii necesare Primăriei Constanţa în vederea depunerii mai multor proiecte cu finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Conform anunţului, societatea va trebui să efectueze studii geotehnice, studiu topografic, expertize tehnice şi audit energetic pentru 11 unităţi de învăţământ şi câteva zone pietonale din centrul municipiului reşedinţă de judeţ.
 
Lista unităţilor de învăţământ unde se vor efectua diverse lucrări pe bani europeni este deschisă de Şcoala nr. 7 „Remus Opreanu“, care va fi reabilitată şi extinsă. Municipalitatea va interveni şi la Şcoala nr. 38 „Dimitrie Cantemir“, unde se vor efectua: lucrări de reabilitare termică a anvelopei și de reparare a acoperișului; lucrări de reabilitare și modernizare a instalațiilor sanitare, termice, electrice; înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, precum şi „orice lucrări conexe necesare realizării scopului obiectivului propus“.
 
O expertiză tehnică se va face şi la obiectivul de investiţii „Reabilitare Şcoala Gimnazială nr. 14 Palazu Mare“, care are ca obiectiv reabilitarea şcolii şi dotarea acesteia. De un studiu de teren (studiu geotehnic) este nevoie şi pentru proiectul „Creșterea eficienţei energetice a imobilului Școala Gimnazială nr. 17 «Ion Minulescu» Constanța”, ce are ca scop îmbunătățirea eficienţei energetice a imobilului prin lucrări de reabilitare termică a anvelopei şi repararea acoperişului; lucrări de reabilitare și modernizare a instalațiilor sanitare, termice, electrice; înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, precum şi orice lucrări conexe necesare realizării scopului obiectivului propus.
 
Primăria Constanţa vrea un studiu geotehnic şi pentru proiectul „Creșterea eficienței energetice a imobilului Școala Gimnazială nr. 43, Ferdinand, Constanța“, care are ca scop îmbunătățirea eficienţei energetice a imobilului unităţii de învăţământ prin lucrări de reabilitare termică a anvelopei şi repararea acoperişului; lucrări de reabilitare și modernizare a instalațiilor sanitare, termice, electrice; înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, precum şi alte lucrări conexe.
 
Tot de un studiu geotehnic este nevoie şi pentru depunerea proiectului „Creșterea eficienței energetice a imobilului Școala Gimnazială nr. 23 «Constantin Brâncoveanu» Constanța“, care are ca scop îmbunătățirea eficienţei energetice a întregii clădiri prin lucrări de reabilitare termică a anvelopei şi repararea acoperişului; lucrări de reabilitare și modernizare a instalațiilor sanitare, termice, electrice; înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, precum şi alte lucrări.
 
De studii geotehnice este nevoie şi pentru proiecte precum: „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Colegiului Tehnic de Marină «Al. I. Cuza» Constanţa“, care are ca scop reabilitarea, modernizarea și dotarea imobilelor ce compun unitatea de învăţământ respectivă; „Creșterea eficienţei energetice a imobilului Școala Gimnazială nr. 8 Constanța“, care are ca scop îmbunătățirea eficienţei energetice a imobilului prin diverse lucrări; „Creșterea eficienței energetice a imobilului Colegiul Comercial «Carol I» Constanța“, care are ca scop îmbunătățirea eficienţei energetice a clădirii, precum şi proiectul „Creșterea eficienței energetice a imobilului Liceul Teoretic «Traian» Constanța“, care are ca scop îmbunătățirea eficienţei energetice a clădirii prin realizarea unor lucrări de reabilitare și modernizare a instalațiilor termice, electrice, iluminat, inclusiv lucrări de anvelopare a clădirii aferente, reparații șarpantă etc.
 
Potrivit aceluiaşi anunţ, Primăria Constanţa vrea să intervină, în baza unor proiecte cu finanţare nerambursabilă, şi pentru „Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Liceului Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii Constanţa“, în vederea reabilitării, modernizării şi dotării clădirilor aferente, liceu, internat şi cantină, dar şi pentru „Reabilitare Şcoala Gimnazială nr. 14 Palazu Mare“, având drept obiectiv atât reabilitarea unităţii de învăţământ, cât şi dotarea acesteia.

Intervenţii pe unele trotuare din municipiu

Din acelaşi anunţ făcut public de Primăria Constanţa aflăm că, în perioada următoare şi tot cu finanţare nerambursabilă, se va interveni şi pe unele trotuare din municipiu. În acest context, municipalitatea are nevoie de un studiu geotehnic pentru următoarele zone: trotuare b-dul Ferdinand (de la intersecţia cu str. Atelierelor până la str. Theodor Burada); trotuare str. Cuza Vodă; trotuare str. Ion Gheorghe Duca, tronsonul cuprins între str. Ștefan cel Mare și b-dul Ferdinand; trotuare str. Atelierelor, tronson cuprins între str. Ștefan cel Mare și b-dul Ferdinand; trotuare str. Mihai Viteazul, tronson cuprins între str. Ștefan cel Mare și str. Griviței; trotuare str. Miron Costin, tronsonul cuprins între str. Cuza Vodă și b-dul Ferdinand; trotuare str. Ion Lahovari, tronsonul cuprins între str. Cuza Vodă și b-dul Ferdinand, precum şi trotuarele de pe str. Jupiter, tronsonul cuprins între str. Cuza Vodă și b-dul Ferdinand.
 
Pentru realizarea tuturor acestor studii - topografice, geotehnică, eficienţă energetică, expertiză -, ofertele pot fi depuse până pe 5 decembrie a.c., iar Primăria Constanţa este dispusă să plătească 577.400 de lei fără TVA, sumă ce va fi suportată din bugetul local. Odată decise firmele câştigătoare (pe 30 decembrie 2016), acestea vor trebui să realizeze studiile respective în 30 de zile de la atribuirea contractului, mai precis, pe parcursul primei luni a anului viitor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii