Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:38 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plan de acţiune pentru siguranţa elevilor şi a personalului didactic

ro

26 Apr, 2017 00:00 4008 Marime text
Premergător deschiderii anului şcolar 2016-2017, la nivelul judeţului Constanţa a fost întocmit Planul Teritorial Comun de Acţiune (PTCA) pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar. Raportul privind activităţile desfăşurate pentru creşterea gradului de siguranţă în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar a fost prezentat ieri, în cadrul Colegiului Prefectural.
 
Pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a cadrelor didactice au acţionat, zilnic, în medie, 116 poliţişti. În scopul prevenirii infracţiunilor, la începutul anului şcolar 2016-2017, membrii Grupului de lucru al IPJ Constanţa au continuat activităţile stabilite în cadrul priorităţilor naţionale şi locale, cu precădere în contextul „Programului de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor“, poliţiştii de proximitate şi cei din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii derulând peste 100 de activităţi specifice în unităţile de învăţământ din judeţ.
 
În perioada ianuarie - martie 2017, infracţionalitatea înregistrată în şcoli şi în zona adiacentă prezintă un trend ascendent cu patru fapte, de la 11 la 15 (zece în mediul urban şi cinci în rural), toate comise în incinta unităţilor de învăţământ.
 
În ceea ce priveşte creşterea gradului de siguranţă rutieră în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar, structurile rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au verificat sistematizările rutiere ale arterelor din proximitatea unităţilor de învăţământ, au supravegheat traficul rutier prin intermediul aparatelor video de supraveghere şi măsurare a vitezei de deplasare a vehiculelor şi au dirijat traficul rutier în zona punctelor de acces în unităţile de învăţământ ori a marcajelor pietonale din proximitate, în scopul asigurării fluenţei şi siguranţei traficului rutier.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii