Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:58 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plajele, in custodia hotelierilor

ro

17 Apr, 2009 03:41 1019 Marime text

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a anunţat că lucrează la o ordonanţă de urgenţă ce ar putea primi girul Executivului în următoarea şedinţă de guvern. Iniţiativa legislativă vizează transferarea administrării plajelor de la Direcţia Apele Române Dobrogea Litoral la hotelieri.

„Există un proiect de ordonanţă privind regimul de administrare a plajelor, la care se lucrează încă. Sperăm să fie gata în câteva zile, pentru a putea fi aprobată în următoarea şedinţă de guvern, având în vedere timpul scurt rămas până la deschiderea sezonului estival", a menţionat şefa de la turism. În viziunea Elenei Udrea, utilizarea plajelor ar trebuie să intre în atribuţiile agenţilor economici care activează în turism şi, cu precădere, ale celor ce deţin unităţi de cazare turistică. Deocamdată, plajele sunt în custodia Direcţiei Apele Române Dobrogea Litoral. Anul trecut, plajele au fost concesionate unor operatori privaţi, numai că, la ora actuală, DADL a preferat să rezilieze nu mai puţin de 41 de contracte din cele 46 pe care le încheiase.

„În măsura în care hotelierii ar fi în imposibilitatea, din motive întemeiate, de a-şi îndeplini obligaţiile care decurg din dreptul de utilizare a plajei, o soluţie ar fi încheierea unor parteneriate între hotel şi administraţia publică locală", a opinat ministrul Turismului, Elena Udrea. Varianta avansată de demnitar ar putea fi o soluţie pentru acest sezon estival, însă ar putea crea probleme autorităţilor locale care se chinuiesc să se încadreze în limitele bugetelor reduse de care dispun.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii