Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pilotul avionului MiG 21 prăbușit în apropiere de Nazarcea a fost transferat în Centrul de asistenţă medicală multidisciplinară pentru militarii răniţi în teatrele de operaţii (galerie foto)

ro

22 Jun, 2017 20:03 5410 Marime text
Locotenent-comandorul Adrian Stancu, pilotul rănit în urma incidentului care a avut loc în data de 12.06.2017, în zona localităţii Nazarcea, judeţul Constanţa, în timpul executării manevrelor de aterizare, a fost transferat, în data de 19.06.2017, în Centrul de asistenţă medicală multidisciplinară pentru militarii răniţi în teatrele de operaţii, pentru continuarea tratamentului de specialitate şi continuarea procesului de recuperare neuro-motorie şi kinetoterapie.
 
Potrivit reprezentanților Spitalului Militar Central București, pacientul este evaluat zilnic din punct de vedere neurochirurgical şi neurologic. Continuă tratamentul pentru profilaxia durerii şi a ulcerului de stress, corticoterapie şi antibioterapie. Gradul de motricitate şi sensibilitatea la nivelul membrelor inferioare, înregistrează, zilnic, un progres semnifificativ.
 
Beneficiază de consiliere psihologică şi are suportul familiei.
 
Reamintim faptul că, Locotenent-comandorulul Adrian Stancu fost transferat, în Spitalul Universitar de Urgență Militar Central Dr. Carol Davila (SUUMC), în data de 12.06.2017, unde a fost preluat, imediat, de către o echipă multidisciplinară, constituită din medici specialişti în urgenţă; neurochirurgie; chirurgie toracică; chirurgie generală; ATI; ortopedie şi traumatologie şi chirurgie buco-maxilo-facială.
 
În urma consulturilor de specialitate şi a investigaţiilor clinice şi paraclinice efectuate diagnosticul acestuia a fost de politraumatism prin catapultare, traumatism vertebral în zona lombară cu tasare corp vertebral T4 şi L 1, cu deplasare de fragmente osoase care comprimă canalul medular şi determină parapareză, contuzie minoră toracică, cu pleurezie minimă, bilateral cu microrevărsat lichidian bilateral, contuzie cerebrală minoră; fractură de calcaneu.
 
În data de 13.06.2017, pacientul a suferit o intervenţie neurochirurgicală de fixare a coloanei cu 8 şuruburi de titan, operaţie care a decurs fără incidente şi cu evoluţie post-operatorie favorabilă, fără complicaţii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii