Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petre Stanca si extinderile sale

ro

20 Dec, 2007 00:00 4924 Marime text
1198096444.jpg

La Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Constanta s-a depus documentatia pentru modificarea HCLM 348 din 2007, privind extinderea Hotelului Maria. Este cunoscut faptul ca unitatea de cazare si alimentatie publica apartine firmei vicepresedintelui CJC, Petre Stanca, Comtours SRL.

In sedinta de Consiliu Local din luna iunie a acestui an, la initiativa primarului Radu Mazare, s-a votat proiectul privind "PUD extindere hotel cu corp S+P+3E, modificari corpuri A si B deja existente, strada Traian nr. 98, teren in suprafata de 1854,10 metri patrati, proprietate SC Comtours SRL". Proiectul lucrarii este elaborat de firma Iscov & asociatii - Birou de Arhitectura SRL, iar documentatia depusa la APM arata faptul ca Stanca a folosit si subproiectanti, pentru reteaua electrica firma Prodis SRL, iar pentru cea de apa, inginerul Ion Mladen. Proiectul prevede completarea ansamblului arhitectural deja existent ce are ca functionalitati turistice un hotel categoria trei stele, restaurant, sala de conferinte si bar de zi, cu un corp de cazare S+P+3E pe latura de sud. De asemenea, planul mai prevede renuntarea la functia existenta in ansamblu de prelucrarea a carnii. De fapt, prin depunerea cererii de modificare a HCLM 348 din 2007 se urmareste modificarea regimului de inaltime al noului corp de cazare de la trei la patru etaje, dar si modificarea indicilor de ocupare a terenului aprobati in autorizatia de constructie 1828 din 25 septembrie anul acesta. Documentele depuse la APM mai arata ca, in trecut, SC Comtours SRL a mai supus aprobarii consiliului local o serie de proiecte ce au avut ca subiect terenul de pe strada Traian, de la numarul 98, dar si Hotelul Maria. Astfel, pe 13 februarie 1998 s-a aprobat Hotararea de Consiliu Local nr. 5492 privind amenajarea accesului la monumentul subteran si construirea unei cladiri cu un etaj, pentru spatii comerciale. Apoi, in noiembrie 2001 s-a aprobat PUD-ul privind modificarea constructiei existente si extinderea la patru etaje pentru amenajarea de spatii comerciale, hotel si alimentatie publica.

Extindere cu folos

Hotelul Maria, numit dupa fiica lui Stanca, Ana-Maria, care este si administratorul firmei Comtours, are, in acest moment, doua corpuri de cladire. Corpul A are doua etaje, iar cel de-al doilea trei. Imobilele au fost ridicate in perioada 1998-2003. Acum, PSD-istul Petre Stanca vrea sa construiasca o pasarela suspendata deasupra curtii interioare, intre noul corp de cladire si unul deja existent. Pasarela va fi folosita ca un coridor de circulatie intre cele doua corpuri. De asemenea, corpul A, care are doua etaje, va fi extins prin etajarea partiala pentru a prelungi putul ascensorului la etajul trei, urmand ca liftul din corpul A sa deserveasca si noul corp C. Se vor face o serie de modificari ale celor doua corpuri vechi pentru a se face legatura cu cel nou. Asa ca, Stanca si-a propus sa inalte cu un etaj corpul A, sa pastreze neschimbat corpul B si sa construiasca noul corp C cu patru etaje. Prima cladire va gazdui holul receptiei, birourile administrative, barul de zi, salonul restaurant, grupul sanitar, scara pentru turisti si ascensorul. Daca in acest moment hotelul social democratului ofera 83 de locuri de cazare, dupa extindere vor putea fi gazduiti 154 de turisti. Cu alte cuvinte, afacerea va prospera cu siguranta. Societatea Comtours ii are ca asociati pe Petre Stanca si pe sotia sa, Mihaela Sofia. Firma, deschisa in martie 1991, o are ca administrator pe fiica lui Stanca, Ana-Maria, care are 25 de ani. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comertului Comtours SRL are patru puncte de lucru in Mamaia, Constanta, Mihail Kogalniceanu si Costinesti. Ana-Maria Stanca mai figureaza ca administrator al unei alte firme a tatalui ei, Comser SRL.

Scris de: {autor}Corina SAMOILA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii