Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petiţie online Se cere demiterea primarului Decebal Făgădău şi a Consiliului Local Municipal

ro

22 Aug, 2016 00:00 20055 Marime text
 

La două luni şi jumătate de la alegerea actualei conduceri a administraţiei publice locale din municipiul Constanţa, unii cetăţeni au iniţiat deja o petiţie online prin care cer demiterea primarului Decebal Făgădău şi a Consiliului Local.
 
După o perioadă în care Decebal Făgădău, actualul edil-şef al municipiului reşedinţă de judeţ, s-a „acomodat“ cu atribuţiile şi activitatea derulată de un primar (acesta îndeplinind funcţia de viceprimaar cu atribuţii de primar după demisia lui Radu Mazăre), se pare că oamenii aveau alte aşteptări de la cel ales pe 5 iunie să administreze urbea. Mai mult, având în vedere experienţa sa în administraţia locală şi promisiunile făcute în timpul campaniei electorale, constănţenii aşteptau, probabil, un alt ritm de lucru şi rezultate pe măsură. 
 
Adesea, pe site-ul cotidianului ZIUA de Constanţa, la materialele ce vizează activitatea derulată de Primăria Constanţa sau de Consiliul Local Municipal apar comentarii din care răzbat, fără echivoc, nemulţumirea şi dezamăgirea oamenilor, fie localnici, fie turişti veniţi să-şi petreacă vacanţa la mare. Un exemplu în acest sens îl reprezintă şi comentariul postat de un „locuitor“ la materialul publicat în ediţia din 20 august anul curent, intitulat „Strada Ștefan cel Mare, pe sub pasajul de la Tomis proaspăt renovat, duce la băncile cu obstacole. Veţi vedea ce n-aţi văzut“. Opinia „locuitorului“ sună cam aşa (redăm citatul exact, păstrând inclusiv ortografia şi punctuaţia originale): „Spațiul dintre bănci și magazine este prevăzut cu pavele, dar astea sunt neuniform aşezate, de parcă mergi pe un drum vălurit, toate-s făcute de mântuială, doar banii să meargă în buzunarele celor dornici de îmbogățire, de pe urma noastră, fraierii lor / proştii lor, că așa ne cred ei, pe noi ! Câte străzi, drumuri zac și totodată sunt ne amenajate, de parcă suntem în evul mediu… și atunci cred că au fost mai bune ?! Asta-i lipsă de răspundere pentru funcția pe care o ocupă: primarul Decebal Făgădău și consilierii locali, care trebuie din functziile pe care le ocupă și salariile să le întoarcă la stat. Gunoaiele, buruienile și mizeria au invadat orașul nostru \«european»\. Microbuzele adevărate bombe pe patru roţi, trebuiesc înlocuite cu minibus / autobuze, promise de primarul FĂGĂDĂU, în campania electorală!“

Motivarea petiţiei

Acelaşi „locuitor“ îşi încheie comentariul cu un anunţ surprinzător, având în vedere timpul scurt care a trecut de la alegerea primarului Decebal Făgădău şi a actualei componenţe a Consiliului Local Municipal Constanţa, precum şi de la ocuparea de către cei aleşi a funcţiilor la care râvneau. Acesta ne anunţă că la 19 august 2016 a fost iniţiată o petiţie online „în vederea strângerii de semnături pentru demiterea primarului şi consiliului local din CONSTANTZA“ şi îi roagă pe „dragii cetăţeni“ să o semneze. Petiţia este intitulată „Demiterea primarului Decebal Făgădău şi consiliului local“. 
 
Pentru a convinge constănţenii să semneze acea petiţie, iniţiatorii au expus o serie de argumente. Potrivit acestora, „din 5 iunie 2016, în Constanța au sporit: gunoaiele, bălăriile, mizeria, drumurile nu se asfaltează, microbuzele sunt jalnice, pentru obținerea de avize de la Primărie, aștepți de-ți vine rău, tichetele «respect», oficiantele/oficianții poștali, îi desconsideră pe bătrâni și adresează cuvinte nepotrivite, de parcă le-ar da din buzunarele proprii și muuuuuulte alte nemulțumiri au oamenii....... ! Oamenii, care au avut  mari speranțe de la acest primar și noul consiliu local, însă, dumnealor primesc salariile pentru că nu fac altceva decât să treacă cei patru ani și cu, Constanța și constanțenii «fie ce-o fi»! Ne-am săturat de: mizerie, gunoaie, oameni puși pe căpătuială, care tăiesc de pe spinarea noastră, se înfruptă de 26 de ani din seva poporului, orașul are drumuri mai rău, ca-n evul mediu, cu batjocura de microbuze............. , rușiiiiiiiine, nu vă este milă de poporul ăsta sărac și obidit /împovărat cu miiiii de taxe și impozite, dooooomilor  guvernantzi locali, iarna, plătim cea mai scumpă gigacalorie......... !“
 
Deocamdată, petiţia online are 51 de semnatari. Totodată, pe site-ul respectiv au apărut şi opt comentarii. „Trebuie să se apuce strașnic de treabă, dacă nu, demiterea-i unica solutzie, pentru ca locuitorii constantzei, vor treabă și nu promisiuni deșarte!, scrie, spre exemplu, Anonymous.
 
Precizăm că am încercat să obţinem şi un punct de vedere al primarului Decebal Făgădău cu privire la apariţia acestei petiţii, însă acesta ne-a respins apelul telefonic, iar la SMS nu a răspuns până la încheierea ediţiei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • BUZELAN CORNELIU 23 Aug, 2016 08:33 Daca de activitatea lui Mazare am fost nemultumiti,Fagadau nu este nici macar o copie palida.Costanta a devenit o caricatura de oras,o caricatura de Litoral si o pubela nespalata.Au pus asfalt peste gropi(peticit) cu materiale care s-au degradat in aceias saptamana,este mizerie,haos,politia locala umbla prin piete alergand dupa producatorii dela tara,spre ai inlatura ,in favoarea tiganilor speculanti care au o pondere de 80% in piata,dirijand toate tranzactiile dupa bunul lor plac. Exemple nenumarate ale haosului si proastei gestionari a orasului de catre primar si consiliu ne determina sa semnam petitia de inlaturarea lor dela conducerea orasului.
  • gina 23 Aug, 2016 01:54 sunt de acord cu petitia!!! orasul arata oribil.parcurile sunt ca pe timp de razboi.nu am mai vazut niciodata un oras atat de murdar.nimeni nu este de neinlocuit.
  • daree 23 Aug, 2016 01:22 aceasta petitie este semnata mai mult de tiganii carora li sau oprit afacerile pe litoral. sau de bisnitarii de vara.
  • Dora Geambasu 22 Aug, 2016 22:41 Nu sunt de acord cu demiterea.Lasati omul sa-si faca treaba.Are nevoie de timp.Ce poti face in doua luni? Ne-am invatat doar sa judecam, sa punem bete in roate in loc sa punem toti umarul( indiferent de ce partid simpatizam) si sa facem ca lucrurile sa mearga bine. Noi ca cetateni facem ceva sa ajutam sau doar ne place sa criticam..
  • covaliu daniela 22 Aug, 2016 22:40 Sustin demisia
  • Butu Titi 21 Aug, 2016 22:36 Sunt de acord cu demiterea.Vom strânge semnături. Continuă contractele păguboase ale lui mazăre.Ca veterinar nu are pregătirea necesară pentru un primar.A produs pagube de milioane de lei orașului (vezi pomii plantați ,neudați și uscați,cerem să-i plătească personal.NU este constănțean și nu iubește Constanța și locuitorii ei.