Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pelerinaj la peşteră (video)

ro

01 Dec, 2010 02:12 2500 Marime text
noaptea_la_sf_andrei_1.jpgIncepand de azi noapte , mii de pelerini din intreaga tara au sosit la Pestera Sfantului Apostol Andrei. Lacasul de cult - unicat in spatiul monastic romanesc - include ceea ce se crede a fi primul altar crestin de pe teritoriul romanesc. O parte din cei care au ajuns ptr. prima data la lacasul sfant din pesteră au fost coplesiti de emotie.

Mii de români au întâmpinat cu rugãciuni sãrbãtoarea Sfântului Andrei la peştera sfântului apostol din judeþul Constanţa. Credincioşi din toatã þara s-au adunat la racla apostolului despre care se spune cã a creştinat România.

noaptea_la_sf_andrei_2.jpgIn fiecare an pe 30 noiembrie mii de pelerini din intreaga tara poposesc in acest loc pentru a asista la slujba si a se reculege in pestera. Pentru asta credinciosii strabat sute de kilometri si se odihnesc pe unde apuca, doar pentru a lua parte la slujba oficiata de IPS Teodosie Arhiepiscopul Tomisului.

La Pestera Sfantului Apostol Andrei sunt aşteptaþi sã soseascã aproximativ 15.000 de pelerini pentru a asista la slujbă. Cu aceastã ocazie va fi sfinţitã şi capela amenajatã în peştera apostolului.
Batranii spun ca noaptea de Sf. Andrei este una dintre cele mai importante din an, pentru vraji si farmece. Se spune ca in acesta noapte ca sa-si viseze ursitul, fetele isi pun sub cap 41 de boabe de grau, iar daca in vis cineva le ia graul, inseamna ca se vor marita cât de curând.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii