Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe ultima sută de metri. Cum arată acum fostul restaurant Vraja Mării, de pe faleza Cazinoului. Care îi va fi noul nume (galerie foto + video)

ro

22 Aug, 2017 00:00 13710 Marime text
Restaurantul Vraja Mării, situat în vecinătatea Cazinoului din Constanţa, este aproape gata, după ce a fost pus la pământ aproape în totalitate, în cadrul unui amplu proces de modernizare.
 
Restaurantul, unul dintre cele mai vechi din Constanţa, nu a fost demolat definitiv, acesta fiind supus unui proces amplu de modernizare, recompartimentări interioare, consolidare şi reacoperire terasă, cu scopul realizării unui imobil-reper, bine integrat în contextul urban existent. Acum, lucrările sunt aproape de finalizare, iar pe un banner uriaş se vede noua imagine a imobilului. Aspectul faţadelor ţine seama de caracterul general al zonei şi de arhitectura clădirilor din vecinătate cu care se află în relaţii de co-vizibilitate.
 
Astfel, pe locul fostului restaurant Vraja Marii se vor finaliza lucrările la noua clădire, cu arhitectură modernă, P+2E. Proiectul, intitulat „The View“, oferă o vedere panoramică asupra falezei şi portului Constanţa.
 
Reamintim că, în decembrie 2016, Vraja Mării SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Consolidare şi recompartimentări interioare restaurant P+1 - consolidare şi modificare acoperire terasă corp C2“. Amplasamentul investiţiei este un teren intravilan situat în municipiul Constanţa, învecinându-se la nord-vest cu bulevardul Elisabeta (lE 228851), iar pe celelalte trei laturi, cu terenuri proprietate publică deţinute de Primăria Constanţa.
 
Imobilul are o suprafaţă de 405 mp, cu o deschidere de circa 14,60 m şi o adâncime de circa 30 m. Pe respectivul amplasament există două imobile C1 şi C2, având următoarele caracteristici: imobil C1 cu regimul de înălţime P+1E - restaurant Vraja Mării, imobil C2 cu regimul de înălţime P - terasă acoperită. Având în vedere starea fizică precară a construcţiilor existente şi luând în considerare potenţialul deosebit al zonei, beneficiarul a solicitat iniţierea lucrărilor de modernizare, recompartimentări interioare, consolidare şi reacoperire terasă.
 
Lucrările de intervenţie propuse constau în: C1 - intervenţii de consolidare, după caz, conform expertizei tehnice de specialitate; lucrări de mărire a înălţimii libere la parter şi etajul 1 prin desfacerea şi refacerea planşeelor, în vederea unei funcţionări optime, conform cu specificul activităţii; amenajări interioare la parter şi la etajul 1; la etajul 1, clădirea C1 va comunica cu terasa circulabilă ce se va amenaja peste imobilul C2; acoperirea imobilului C1 va fi de tip terasă necirculabilă; consolidări, după caz, conform expertizei tehnice de specialitate; desfacerea învelitorii existente şi realizarea unei terase circulabile cu acces de la etajul 1 al imobilului C1.
 
O parte dintre materialele din demolare vor fi recuperate, iar restul, dirijate către o zonă de depozitare specială a materiilor nefolositoare. Cantitatea de moloz este de 12 tone. Restaurantul va avea două spaţii de consumare şi o terasă, care vor dispune de 1.000 de locuri.

Despre Vraja Mării SRL

Vraja Mării SRL a luat fiinţă în anul 1991 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 3.075 de lei, integral vărsat, este compus din 307 părţi sociale. Asociat unic este Dumitru Cuşu, născut pe 16.03.1955, în comuna Săcele, Constanţa. Tot el este şi administratorul firmei, care se ocupă de „restaurante“.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Proiectul a fost prezentat la APM Constanţa Cum va arăta restaurantul Vraja Mării după reabilitare
 
Dumitru Cuşu a ipotecat Vraja Mării, plus câteva terenuri şi bunuri imobiliare. Iată motivul!
 
Restaurantul Vraja Mării din Constanţa a fost pus la pământ. Clădirea va fi modernizată (galerie foto)
 
Sesizare - „O parte din schelăria lucrărilor de la Vraja Mării s-a prăbuşit pe trotuar. Daca era cineva acolo, era un dezastru“ (galerie foto+video)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Geo 22 Aug, 2017 10:57 Beton si sticla.Cum tine seama acest cub de beton de aspectul cladirilor din jur?Care sunt acelea?Doar ce sa terminat reabilitarea zonei cu chioscuri si stalpi de iluminat,capace de canalizare,pavaje,cu un anumit stil.Nu inteleg cum se integreaza aceasta cladire aflata pe ///bdul Elisabeta cu acea salba de cladiri istorice care poarta sigla de monument istoric. Urbanismul nu trebuia sa permita edificarea acestui KITSCH in acea zona. Desigur ,interesele sunt mai mari decat aceasta agresiune. Cu toata stima pt Dna Nicoleta Baciu -autoarea acestui material.