Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe lacul de la Corbu, Pescarii din 21 de ţări se vor „bate" pentru cea mai mare captură (galerie foto)

ro

24 Sep, 2012 01:00 3408 Marime text
pescuit_-_pescuit_sportiv.jpgAsociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral - Delta Dunării şi RIG SERVICE au anunţat, ieri, cum va fi organizată cea de-a XII-a ediţie a Cupei Mondiale la Pescuit Crap 2012. La eveniment au participat Niculai Şelaru - director general AGVSPS, Florin Cârstocea - preşedintele companiei Rig Service (organizator), Cristian Bărhălescu - secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Corina Martin - preşedintele Asociaţie Litoral - Delta Dunării şi a ANAT.

Timp de şase zile, între 25 şi 30 septembrie, 75 de pescari din 21 de ţări participă la cea de-a XII-a ediţie a Cupei Mondiale la Pescuit Crap 2012. Pentru pregătirea ca la carte a concursului s-au investit 1,5 milioane de euro în lacul de la Corbu. Antonio Gigli, reprezentantul preşedintelui Federaţiei Internaţionale de Pescuit Sportiv, s-a declarat încântat de condiţiile de pe Lacul Mare de la Corbu. Evenimentul va plasa judeţul Constanţa pe harta pasionaţilor de pescuit. Prima ediţie a Cupei Mondiale la pescuit Crap a avut loc în anul 2001. Ţările participante la concurs sunt: România, Africa de Sud, Lituania, Moldova, Rusia, Franţa, Estonia, Slovenia, Ungaria, Croaţia, Serbia, Grecia, Kazahstan, Anglua, Ucraina, Italia, Spania, Nulgaria, Bosnia-Herţegovina, Macedonia şi Portugalia. În prima zi a concursului, 25 septembrie, delegaţiile naţiunilor participante la concurs vor fi invitate la o petrecere în stil tradiţional, care va fi organizată la GMP Holiday Camping Mamaia.

Parada cu care alegorice în Mamaia

pescuit_-_pescuit_sportiv_2.jpg

Pe 26 septembrie, în staţiunea Mamaia, va avea loc o paradă a ţărilor participante cu care alegorice şi municipiul Constanţa, urmată de ceremonia de deschidere a campionatului la Pavilionul Expoziţional. În aceeaşi zi, 26 septembrie, la ora 12.00, îşi vor deschide porţile Târgul de pescuit, vânătoare şi ambarcaţiuni de agrement şi Expoziţia de trofee de vânătoare. Seara va culmina cu Gala de deschidere a Campionatului Mondial la pescuit. Următoarele două zile, 27 şi 28 septembrie, sunt dedicate în exclusivitate campionatului. În aceste zile, echipele vor încerca să prindă cât mai multe kilograme de peşte. Ceremonia de închidere a Campionatului mondial va avea loc pe 30 septembrie, ora 19.00. la Scoica Land din Mamaia. În paralel cu concursul se va desfăşura şi Congresul vânătorilor şi pescarilor, organizat de Asociaţia Generală a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii