Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe durata renovării bucătăriei Căminului pentru Vârstnici, Mesele bătrânilor vor fi preparate la cantina Liceului Sanitar

ro

12 Jan, 2011 02:13 3705 Marime text
cantina_Cantina_Arimex_com_2000_11.jpgTimp de două sau trei luni, bătrânii care locuiesc la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanţa vor primi mesele zilnice de la SC Arimex Comexim 2000 SRL, operatorul economic care furnizează hrana bolnavilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi de la Spitalul de Boli Infecţioase. Firma se ocupă, de asemenea, şi de mesele elevilor de la Liceul Sanitar, unde funcţionează de altfel şi cantina societăţii.

Pentru că spaţiul în care se pregătea până acum hrana celor 250 de bătrâni care locuiesc în Căminul pentru Persoane Vârstnice a intrat în renovare de la începutul acestui an, conducerea a decis să transfere serviciul, pentru o perioadă limitată, către o firmă care să îndeplinească toate standardele şi exigenţele în ceea ce priveşte pregătirea meselor zilnice ale bătrânilor. Aşa se face că societatea a fost însărcinată să se ocupe de acest aspect pe parcursul renovării, începând cu data de 3 ianuarie. La o săptămână de când s-a început livrarea hranei pentru cele trei mese, care se servesc la orele 7.00, 12.00 şi 16.00, toată lumea este mulţumită şi nu a existat nicio reclamaţie în ceea priveşte calitatea mâncării ori promptitudinea cu care aceasta este livrată. În plus, bătrânii au rămas foarte uimiţi în ceea ce priveşte hrana diversificată, dar şi gustul şi calitatea ei. Şi pentru aceşti bătrâni, la fel ca şi pentru pacienţii de la cele două spitale, se pregăteşte mâncare pentru regim, fără sare, dar şi pentru cei care suferă de diabet. Astfel, din cele 250 de persoane găzduite la Căminul pentru Persoane Vârstnice, 31 primesc meniu aferent diabetului de care suferă, iar 60 primesc pentru regim, fără sare. Managerul societăţii, Petre Preda, ne-a spus că cei găzduiţi în acest cămin aveau un meniu mai puţin diversificat, însă acum, cel puţin în perioada în care aceştia vor primi hrana de la ei, se vor bucura de un meniu în care vor primi tot ceea ce poate nu au servit până acum. Spre exemplu, ieri, bătrânii de la regimul comun şi cei cu diabet au primit la prânz supă cremă de legume cu crutoane, sărmăluţe cu mămăligă şi ardei şi ca desert napolitane, iar cei de la regim fără sare - acelaşi fel de supă şi friptură de pui la tavă cu pilaf. La cină, toţi au servit cartofi gratinaţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un om 12 Jan, 2011 14:42 care mancare? care a fost meniul minunat de astazi? au vazut batranii atata carne?