Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru întrebări şi un Cazino abandonat!

ro

23 Nov, 2017 00:00 3156 Marime text
După aproape trei ani de la preluarea Cazinoului de către Ministerul Dezvoltării via Compania Naţională de Investiţii, nici până astăzi nu s-au început lucrările de reabilitare a acestuia. Senatorul USR de Constanţa Ramona Dinu i-a solicitat vicepremierului Paul Stănescu să răspundă la câteva întrebări în legătură cu acest proiect prin care clădirea- simbol a Constanţei a fost, practic, abandonată.
Iată întrebările adresate vicepremierului Stănescu:
1. De ce nu a fost luată în această perioadă nicio măsură eficientă pentru conservarea şi protejarea Cazinoului, astfel încât să fie împiedicată degradarea accentuată a acestui edificiu şi, implicit, creşterea costurilor necesare pentru reabilitare?
2. A fost făcută până în prezent de către minister o evaluare a modului în care Compania Naţională de Investiţii a aplicat procedurile de achiziţie publică, astfel încât să fi fost respectate dispoziţiile legale privind atribuirea contractului de achiziţie publică în cauză?
3. S-au identificat până în prezent persoanele responsabile de situaţia actuală a Cazinoului?
4) Când estimaţi că vor începe lucrările de consolidare şi restaurare a Cazinoului şi care va fi costul acestora?
 
În tot acest timp, autorităţile locale se declară neputincioase deoarece licitaţiile pentru lucrările de reabilitare la Cazinoul din Constanţa au fost, pentru a treia oară, contestate. În prezent, clădirea este la Compania Naţională de Investiţii, fiind organizate mai multe licitaţii pentru lucrările de reabilitare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ne ducem crucea 23 Nov, 2017 18:52 Din pacate se alege praful de acest oras, centrul vechi re-abilitat cu o gramada de bani Europeni, se face praf, caldaramul vechi a rezistat zeci de ani, cel actual cumparat cu un parandarat se pare urias (asa dupa cum obisnuia Mazare) crapa peste tot; centrul in sine, adica strada Stefan cel Mare care ar fi putut fi ca cea din Brasov, plina de terase si buticuri, este de mult praf - nu cred ca mai este un centru de oras in aceasta tara sa fie asa de dezolant si in asa stare de paragina. Dar trebuie sa ne aducem aminte ca noi i-am votat si i-am votat cu mare entuziasm!!