Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patimile lui Iisus, pe străzile Constanței (galerie foto)

ro

15 Apr, 2014 00:00 3169 Marime text
Ieri, în jurul orei 18.00, a avut loc un eveniment cu totul special: marșul Drumul Crucii,  organizat de Asociația Drumul Crucii, Asociația Bărbaților Creștini și Asociația Servus Baia Mare, în colaborare cu un grup de biserici creștin-penticostale și creștin-baptiste din orașul Constanța, sub coordonarea Bisericii BETEL.
 
Devenit deja tradiție, acest marș pune în scenă patimile Mântuitorului.
 „Uitându-mă la cei care goneau într-o Vineri Mare, m-am întrebat ce ar face oamenii dacă Iisus ar trece cu o cruce printre ei.”, a declarat Dan Leș, inițiatorul proiectului.
Procesiunea a început din parcul de la Gară, având ca punct de plecare momentul din istorie în care Pilat din Pont se spală pe mâini de orice vină cu privire la condamnarea unui om „fără de vină” și s-a terminat la Casa de Cultură, cu momentul crucificării. 
 
Drumul parcurs pe străzile Constanței a ilustrat chinurile și suferința prin care a fost nevoit să treacă Fiul Domnului pe muntele Golgotei.  
Cei prezenți au fost îndemnați să se căiască, să meargă la biserică și să fie mai aproape de Dumnezeu.
„Ceea ce au putut oamenii vedea, nu sunt lucruri simple. Sunt realități care au avut loc și au marcat istoria omenirii. Oamenii care acceptă patimile lui Hristos se bucură de o viață nouă, pentru că tot ceea ce Domnul a pătimit afectează în continuare pe cei care sunt prezenți. De aceea, mă văd nevoit să prezint lucrurile exact așa cum sunt scrise în Evanghelie”, a declarat Titus Păștean, naratorul povestirii.
 
Echipa este formată din 70 de volutari, care străbat ţara în Săptămâna Mare. Anul acesta, în București şi în alte şase oraşe, Drumul Crucii vine să le reamintească oamenilor de cele 14 opriri ale lui Iisus în drumul său către răstignire.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii