Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:35 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pasiunile miliardarilor din Constanţa. Tenis, motociclete, maşini, raliuri

ro

06 Nov, 2013 00:00 6747 Marime text
Cel mai nou clasament al celor mai bogaţi români, publicat de Forbes România în cursul săptămânii trecute, nu se rezumă doar la prezentarea averilor deţinute de milionarii în euro ai ţării noastre, ci face trimitere şi la pasiunile oamenilor de top.
Corneliu Idu, aflat anul acesta pe locul 65 în clasamentul Forbes cu o avere de 60 de milioane de euro, se declară un mare iubitor şi practicant de tenis. Ca urmare, o parte din profitul obţinut din afacerile pe care le conduce este investit în unul dintre cele mai mari cluburi de tenis din România, Tenis Club Idu.

Potrivit Forbes România, fostul căpitan de cursă lungă a sponsorizat câteva nume importante ale tenisului românesc. Dintre ei îi amintim pe Simona Halep, câştigătoare în finala de juniori a Roland Garros, şi Horia Tecău, care a jucat anul trecut finala de dublu de la turneul de seniori de la Wimbledon.
„Tenisul nu reprezintă o afacere, iar în România nu va fi afacere pentru mult timp de acum încolo, dar pentru a menţine un standard ridicat, acest club este ajutat din fonduri personale, cu aproximativ 300.000 de euro în fiecare an”, susţine Corneliu Idu, citat de Forbes România.
Tenis Club Idu, catalogată una dintre cele mai bune şcoli de tenis de la noi, este astăzi locul de antrenament pentru aproape 150 de tineri.
 
Un hobby devenit afacere
 
Florin Cârstocea ocupă locul 141 în topul „Forbes 500 miliardari 2013”, cu o avere de 28 de milioane de euro. Omul de afaceri are o companie prin care vinde ambarcaţiuni de agrement, sportive şi de pescuit, despre care se spune că este mai mult un hobby decât o afacere, notează cei de la Forbes România.
 
Iubitori de cai putere
 
Fostul prefect al judeţului Constanţa, Liviu Brăiloiu, se află pe locul 392 în top cu o avere de 8 milioane de euro. Potrivit Forbes, Brăiloiu este pasionat de motociclete şi de maşini şi participă la diverse competiţii sportive în acest domeniu. De asemenea, printre colecţiile pe care milionarul în euro le deţine se numără cele de ceasuri, arme de vânătoare, bijuterii sau obiecte de artă.
Victor Băldescu se regăseşte în top cu o avere de 8 milioane de euro, ocupând acelaşi loc ca şi Brăiloiu - 392. Miliardarul constănţean este prezentat de Forbes România cu formula „împătimitul pilot de raliuri”.
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, ocupă locul 474 în top cu o avere de 5 milioane de euro. Potrivit Forbes, şeful CJC este pasionat de maşini. Partenerul de afaceri al primarului Constanţei, Radu Mazăre, şi al miliardarului Sorin Gabriel Strutinsky conduce, printre altele, un Jaguar şi un Land Rover, precizează cei de la Forbes.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii