Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:33 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Partener de afaceri cu medici ginecologi şi experţi ANEVAR Zona Cazino Mamaia se va aglomera cu încă un bloc de apartamente

ro

21 May, 2015 00:00 6988 Marime text
Piaţa imobiliară din Constanţa pare să se fi „dezgheţat“ în ultimele luni. După ce, în luna februarie, prin autorizaţia de construire nr. 233, o suită de beneficiari, cunoscuţi sau mai puţin cunoscuţi, demarau investiţia de construire a unui imobil de opt etaje pe aleea Universităţii - 65 de apartamente -, unul dintre aceştia a decis să facă afaceri şi pe cont propriu. Astfel, la Primăria Constanţa a fost depusă solicitarea de eliberare a certificatului de urbanism pentru „construire imobil D+P+6-7-8E cu funcţiunea de hotel apartament“ de către Victoria Berdilă. Doar că, de această dată, este „ţintită“ chiar inima staţiunii Mamaia, zona Cazino. Menţionăm că în certificatul de urbanism nr. 1563 nu sunt prezentate alte detalii legate de localizarea exactă şi că, deşi există numeroase şantiere active în zonă, niciunul nu are încă aceste specificaţii. La o simplă căutare pe Internet, Victoria Berdilă apare ca având profesia de traducător autorizat de limbă rusă. Cotidianul ZIUA de Constanţa a încercat să obţină un punct de vedere de la aceasta, cu privire la locul unde va fi construit noul bloc de apartamente din staţiunea Mamaia (căci zona este destul de aglomerată), însă Victoria Berdilă nu a dorit să comenteze în niciun fel.

Bloc de opt nivele lângă Campus


Aşa cum menţionam mai sus, Victoria Berdilă mai este implicată într-o serie de afaceri de dezvoltare imobiliară, potrivit datelor de la Primăria Constanţa. Astfel, pe 9 februarie, Constantin şi Victoria Berdilă au obţinut autorizaţia de construire a blocului de opt nivele de pe aleea Universităţii, alături de Victor şi Snejana Sîmbotean - medic specialist obstetrică -ginecologie, Mădălina şi Andy-Iulian Jalbă - administratorul celebrei firme de lucrări în construcţii Alex Building SRL, Chiraţa Fuduli - moştenitoarea lui Anton Fuduli, defunctul preşedinte al Curţii de Apel Constanţa, Antonela Cătălina Mănăilă şi Dan Cristian Mănăilă - ambii fiind membri ai Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR). Şi mai interesant este că cei din urmă apar şi pe lista cererilor speciale pentru apartamentele puse la dispoziţie de Primăria Constanţa prin programul „Locuinţe ieftine pentru tineri“ din anul 2008, la poziţia 120.

Încă un bloc de 40 de apartamente în Constanţa


În anul 2013, alături de aceiaşi Antonela Cătălina Mănăilă şi Dan Cristian Mănăilă, Mădălina şi Andy Iulian Jalba, Victor şi Snejana Sîmboteanu şi împreună cu SC Disan Expert SRL - unde sunt asociaţi Constantin Berdilă şi Victor Sîmboteanu -, Doru Cristian Mănăilă, Ion şi Maria Berdilă, Galina Tariuc, Mihai Dragos Gîrbă, Aurelia şi Costache Ungureanu, Doru Marian şi Iuliana Ungureanu, Cristina Ştefania Stîngă, Roxana Monica şi Lucian Dorneanu, Paula şi Cornel Marian Cinca, Liuba şi Valentin Moisei şi Oleg şi Elvira Ursatii (fostă Levria Solopenko, medic Obstetrică - Ginecologie), au obţinut autorizaţia de construire nr. 2268 din 16 decembrie 2013, pentru modificarea proiectului aprobat anterior, prin autorizaţia nr. 1499/30.08.2013. Proiectul iniţial prevedea „construire imobil D+P+3-4E - 40 apartamente şi împrejmuire lot“. Astfel, toţi investitorii mai sus menţionaţi au reuşit atunci să obţină aprobarea Primăriei cu privire la „supraetajarea cu un nivel în maximum 20% din suprafaţa construită desfăşurata a imobilului în curs de execuţie“, situată pe o stradă nespecificată.
 
În anul 2012, Constantin şi Victoria Berdilă obţineau autorizaţia de construire nr. 568, din 4.04.2012 pentru modificarea unui proiect aprobat prin AC 1385/19.09.2011, care, iniţial, prevedea „reconfigurare construcţie existentă şi anexă gospodărească parter în imobil P+1/2E cu terasă circulabilă - locuinţă unifamilială“, solicitând aviz şi pentru „recompartimentări interioare, modificare faţade şi reparaţii împrejmuire teren existentă“. Imobilul era situat pe strada Ciprian Porumbescu nr. 33.

Soţul, asociat în firma care a ridicat „blocul din scara blocului“

Aşa cum menţionam mai sus, Victoria Berdilă apare ca fiind traducător autorizat din limbă rusă. Soţul său, în schimb, are mai multe afaceri. Una este SC Disan Expert SRL, unde apare alături de Victor Sîmboteanu, atât ca asociaţi, cât şi în calitate de administratori. Ambii sunt născuţi în Republica Moldova. Firma pe care o deţin împreună are ca obiect de activitate „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“.
 
Citeşte şi
Mesaje pe Facebook ZIUA de Constanţa: În scara unui bloc din Constanţa se ridică un alt bloc (galerie foto) 
 
O altă firmă în care apare numele lui Constantin Berdilă este Hidro Cons SRL, alături de acelaşi Victor Sîmboteanu, societatea având ca domeniu de activitate „construcţii de clădiri sau părţi ale acestora“. Numele omului de afaceri este legat şi de firma Navis Max SRL, înfiinţată în 2013 alături de Alexandru Sîrbu, având ca domeniu principal de activitate „transporturi rutiere de mărfuri şi servicii de mutare“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii