Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:46 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pagubitii Vectra Construct vor sa-si faca dreptate (galerie foto)

ro

29 Jun, 2009 00:25 3135 Marime text

cap_1.jpgDupă ce, săptămâna trecută, păgubiţii societăţii Vectra Construct au decis constituirea unei asociaţii în vederea recuperării sumelor investite, ieri, s-au pus bazele acesteia.

„Trebuie să facem ceva. În ţara asta, se schimbă câte ceva în fiecare zi", a susţinut unul dintre participanţii la reuniunea de ieri, în faţa Vilei Alexa, situată în zona Energia - Baba Novac. 

Lista celor care au fost lăsaţi pe drumuri de SC Vectra Construct, societate care a intrat în insolvenţă la începutul acestui an, se măreşte pe zi ce trece. Dovada o face numărul şi mai mare al celor care s-au adunat ieri în faţa blocului de apartamente. Faţă de săptămâna trecută, lucrurile nu s-au schimbat foarte mult. În acest răstimp, cei care urmau să devină proprietari ai imobilelor în discuţie au încercat să găsească o modalitate cât mai eficientă prin care pot întreprinde demersuri pentru a face lumină în acest caz. Apreciată drept o metodă eficientă, constituirea asociaţiei a ridicat câteva probleme, însă, într-un final, lucrurile au fost puse la punct. Printre păgubiţii prezenţi au fost şi câteva persoane care deja au intentat procese în instanţă în vederea recunoaşterii dreptului de proprietate a imobilului, aceasta fiind una dintre principalele modalităţi prin care poate fi certificată calitatea de proprietar.

vectra_2.jpgCât despre continuarea lucrărilor, în cele şapte zile de la precedenta vizită pe şantierul de construcţii, aproape nimic nu este schimbat. Doar utilajelor le-a fost schimbată poziţia şi nişte materiale de construcţii au fost împrăştiate în faţa vilei de apartamente, pentru a da impresia că totuşi se lucrează. În rest, nimic. Cât despre vreo replică din partea conducerii Vectra, după ce, săptămâna trecută, s-a tot făcut vâlvă în jurul subiectului, aceasta se lasă aşteptată. Chiar dacă unul dintre reprezentanţii administratorului judiciar Global Insolvency SPRL, Gheorghe Sorin Predescu, a susţinut că lucrurile se vor clarifica în cel mult 30 - 40 de zile, după ce se vor încheia negocierile cu firmele subcontractoare, păgubiţii nu cred că totul va fi atât de simplu şi sunt decişi să-şi găsească singuri dreptatea. „Intenţia lor e să ne dea lucrările în stadiul în care sunt acum, fără să ne mai dea despăgubiri. Tot ei ies în câştig dacă aplică această tactică, pe care probabil o aveau în plan încă de la început", a adăugat un alt păgubit.

{mos_ri:vectra}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii