Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pagubitii Vectra Construct „Toata lumea ne pune la dispozitie informatii"

ro

06 Jul, 2009 01:30 3873 Marime text

infiintare_asociatie_proprietari_locuinte_bloc_vectra_construct_24.jpgZilele acestea, Tribunalul Bucureşti va da un răspuns cererii de rezervare a denumirii „Asociaţia Păgubiţilor Vectra Construct"

Ieri, păgubiţii Vectra Construct s-au întâlnit din nou în faţa imobilului în construcţie din zona Energia, pentru a vedea care este stadiul demersurilor majorităţii pentru recuperarea investiţiilor. Aceasta a fost cea de-a treia reuniune a zecilor de persoane care au plătit mii de euro pentru a fi proprietarii unei locuinţe într-un bloc nou, construit de firma de renume Vectra Construct, aflată de câteva luni în insolvenţă. 

Atitudinea pe care o mare parte din beneficiarii apartamentelor din blocurile construite de Vectra Construct au adoptat-o în ultima lună i-a pus pe gânduri pe constructori. După ce problema revoltei beneficiarilor a ajuns la urechile administratorilor societăţii, la mai multe vile se mai mişcă o găleată, se mai pune o schelă, totul pentru a da impresia că totuşi lucrurile merg, chiar dacă nu în ritmul în care ar trebui. La câteva vile din zona Energia au început să se facă lucrări de finisare la exterior. Într-un ritm extrem de lent, după cum ne-au declarat paznicii aflaţi la fiecare imobil în parte, şi cu un scop bine definit: să-i determine pe proprietari să renunţe la demersurile lor colective. În rest, au mai fost mişcate utilajele aflate în faţa imobilului şi nişte saci cu moloz.

Încă de la prima întâlnire, mai mulţi păgubiţi au considerat că o primă măsură pe care trebuie să o ia face referire la întocmirea dosarului pentru înscrierea în cartea funciară. Un prim pas de pe urma căruia mai au o şansă ca banii investiţi să nu fie pierduţi. „Sunt presiuni mari la cartea funciară. Acum, toată lumea încearcă să ne ajute, ne pun la dispoziţie tot felul de informaţii şi detalii, lucruri de care nu beneficiam înainte de a ieşi în prim plan cu revolta noastră. Vectra a profitat până acum de non-reacţia noastră", a precizat unul dintre proprietari.

S-a rezervat denumirea asociaţiei

Principala problemă pe care beneficiarii imobilelor au decis să o soluţioneze este legată de reglementarea juridică a asociaţiei pe care au decis să o înfiinţeze, care va funcţiona în beneficiul celor care se înscriu în lupta pentru recuperarea investiţiei. Potrivit unuia dintre liderii care a ales să se ocupe îndeaproape de subiect, pe parcursul săptămânii trecute, s-a făcut o cerere la Tribunalul Bucureşti pentru a se rezerva denumirea asociaţiei, zilele următoare urmând a se primi un răspuns în acest sens.

Până acum şi-au manifestat dispoziţia reală de a se alătura demersului 33 de persoane, însă, majoritatea au declarat că la momentul în care asociaţia va căpăta formă juridică mult mai mulţi păgubiţi vor adera la ea şi se vor alătura acţiunii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dan 06 Jul, 2009 12:01 La ce se refera ,,I-a pus pe ginduri pe constructori'?Adica nu se lucreaza deloc?Si se asteapta decizia de faliment?Cu o galeata si cu ,,se mai misca ceva'se vor termina sutele de apartamente in 100 de ani!Problema e ca banii achitati 100% s-au papat de patroni si fara bani intradevar ca nu poti decit sa misti o galeata goala.