Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ozghen Husein, asociatul „granzilor" şi clientul lui Babuş (documente)

ro

24 Oct, 2010 21:23 9805 Marime text
cap_3.jpgHusein are o listă „de aur" a asociaţilor: Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu, Sorin Strutinsky, Gheorghe Cristian Darie şi fratele acestuia, Valentin, Antonella Marinescu, Paraschiva Barbu. Habitat şi Ambient, dar şi Gică Slabu

Terasa_cu_flori_3.jpgAjunsă în atenţia opiniei publice în urma incendiului de la Cafe del Mar, societatea Cofetărie Pizzărie Mimoza SRL este afacerea asociatului Radu Mazăre, Ozghen Husein.

Înfiinţată în 1992, firma a avut-o ca asociată pe soţia lui Husein, Saver. Însă, în urma decesului femeii, părţile sociale le-au revenit celor doi fii, Enis şi Narcis, dar şi soţului. Primul dintre băieţi i-a cedat partea din business fratelui său şi, astfel, în zilele noastre, SC Cofetărie Pizzărie Mimoza SRL îi are ca asociaţi pe fiul Narcis şi pe tatăl Ozghen Husein. Spuneam că focul de la Cafe del Mar a atras atenţia asupra afacerii. O parte din terenul pe care era amenajată terasa lui Florian Burgă aparţine, printr-un contract de asociere, Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat şi firmei lui Ozghen Husein. SC Cofetărie Pizzărie Mimoza SRL a ajuns pe terenul de lângă Cazino printr-un contract de asociere cu RAEDPP-ul condus de preşedintele tinerilor social-democraţi constănţeni, Radu Babuş, semnat în ianuarie 2004. Contractul iniţial spunea că asocierea consta în „construirea, amenajarea, exploatarea şi întreţinerea terasei nr. 9 zona Cazino-staţiunea Mamaia, pe teren în suprafaţă de 129,34 metri pătraţi (din care 21,38 mp reprezintă platformă betonată ceas solar), administrat de RAEDPP Constanţa pus la dispoziţie de către acesta conform HCLM nr. 154 din 26.04.2001, a procesului verbal de predare-primire nr. 78115/12.06.2001 şi a planului de situaţie anexat care face parte din hotărârea prezentă". Înţelegerea avea valabilitate de 17,7 ani, respectiv de pe 1.01.2004 până pe 8.08.2021, iar Regia aflată în subordinea primăriei ar fi câştigat 10% din profitul impozabil al asocierii, dar nu mai puţin de 1.250 dolari anual cu TVA, plătibili în rate egale.

Vânzarea

Contractul din 2004 a fost semnat de către directorul general al RAEDPP, Radu Babuş (şeful TSD Constanţa), director DPTO Cristinel Dragomir (secretar executiv PSD Constanţa şi vicepreşedinte al CJC), directorul economic Carmen Lăcrămioara Bobe, şeful serviciului juridic, Adrian Sîngeorzan şi juristul Laura Micu. Din partea SC Cofetărie Pizzărie Mimoza SRL a semnat Saver Husein. În timp, prin Hotărâri ale Consiliului Local şi prin acte adiţionale, cei 129,34 mp s-au transformat în 537,78 mp. Ba chiar, în 2008, asociaţii RAEDPP şi SC Cofetărie Pizzărie Mimoza SRL au obţinut o autorizaţie de construire pentru un imobil P+2-3 etaje, spaţiu de alimentaţie publică şi cazare, obiectiv care nu s-a mai materializat. Numai că, asocierea nu a fost unica legătură dintre instituţia PSD-istului Babuş şi firma asociatului primarului Radu Mazăre, Ozghen Husein.

Pe 28 noiembrie 2003, Municipiul Constanţa, prin Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat a vândut către SC Cofetărie Pizzărie Mimoza SRL, în baza contractului de vânzare-cumpărare nr. 8207, „imobilul terasele 19-20 si 21-22 - situat în Constanţa, zona A3, staţiunea Mamaia - zona Cazino Nord - compus din teren în suprafaţă de 2.155,86 mp - aflat sub terase şi aferent acestora (platforme, trotuare, alei de acces, spaţiu verde, jardiniere) şi două spaţii comerciale-independente cu profil de alimentaţie publică. Unităţile de alimentaţie publică sunt amplasate de o parte şi de alta a scenei în aer liber din faţa Cazinoului precum şi în faţa Cazinoului cu acces la promenadă (...) Obiectivul format din unităţile 19-20 are suprafaţă totală de 1.439,18 mp, din care suprafaţa clădirii este de 169,39 mp şi suprafaţa terasei acoperite parţial amplasată în faţa clădirii este de 293,67 mp. Obiectivul format din unităţile 20-21 are suprafaţa totală de 716,68 mp, din care suprafaţa clădirii este de 139,48 mp, iar suprafaţa terasei de 133,93 mp". Preţul vânzării a fost de 7.390.159.650 lei fără TVA, echivalentul, la acea dată, a 184.050 euro. Înaintea autentificării contractului, SC Cofetărie Pizzărie Mimoza SRL, reprezentată la data semnării de defuncta Saver Husein, unic asociat, a plătit vânzătorului RAEDPP 1.319.167.389 lei, echivalentul a 32.853,52 euro, urmând ca restul sumei să fie achitată până pe 24 noiembrie 2006, în rate trimestriale egale, în valoare de 15.513,87 de euro fiecare.

Asociaţii

În februarie 2004 contractul 8207 din 28.11.2003 a fost rectificat, în sensul că „obiectivul este format din unităţile 21-22 şi nu din unităţile 20 şi 21 cum în mod eronat s-a redactat în cuprinsul actului". În mod normal, apare întrebarea: cine este atât de norocos încât să poată cumpăra de la RAEDPP spaţii cu vad în buricul staţiunii Mamaia?! Ozghen Husein are o listă „de aur" a asociaţilor: Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu, Sorin Strutinsky, Gheorghe Cristian Daris şi fratele acestuia, Valentin, Antonella Marinescu, Paraschiva Barbu. Habitat şi Ambient (firma lui Valentin Gheorghe Ionescu, inculpat în dosarul retrocedărilor alături de primarul Constanţei şi de preşedintele CJC), dar şi Gheorghe Slabu, proprietar al unei jumătăţi din Cazinoul din Mamaia. Alături de Mazăre, Constantinescu, Strutinsky, Ovidiu Rene Rohan, Cristian Ruşescu, Ştefan Popescu, Otilia Mihaela Pîrvan şi Mihai Mazăre a făcut parte, de-a lungul vremii, din societăţile Royal Distribution Services, Romanian Distribution Services, Romanian Marketing Services şi Tomis Marketing & Services. Acum mai sunt parteneri numai în Royal Distribution Services SRL. Cu vicele Consiliului Judeţean, Cristian Darie şi cu fraţii acestuia, Valentin şiConstantin Edmond a împărţit business-uri cum ar fi General Turism, Varianta SRL sau Asociaţii SRL, iar cu deputata PSD, Antonella Marinescu şi cu mama acesteia, Paraschiva Barbu a fost asociat în SC Grandpact SRL, firmă pe care a şi administrat-o. Cu toate acestea, Ozghen Husein spune că nu a fost ajutat în încheierea contractelor cu RAEDPP-ul de legăturile cu PSD-iştii. „Nu, nu. Nu m-au ajutat deloc. În Mamaia am Terasa cu flori şi încă una... cum dracu' se numeşte?!", a precizat Husein, care a mai spus că nu a fost prejudiciat în nici un fel de incendiul de la Cafe del Mar.

 

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii