Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:34 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Organizarea Oraselului Copiilor a fost demarata

ro

19 Nov, 2003 00:00 1304 Marime text

Pregatiri de sarbatoare

Suma alocata in acest scop este de doua miliarde lei * Vor fi amplasate toalete ecologice, iar vanzarea de bauturi alcoolice si tigari minorilor va fi interzisa * Tarifele de amplasare a casutelor vor fi modice * Pensionarilor si copiilor le vor fi distribuite pachete

Si in acest an, Primaria Constanta va organiza, in preajma sarbatorilor de iarna, Oraselul Copiilor. Locatia va fi aceeasi ca in anul precedent, respectiv in parcul din fata administratiei publice locale. Spre deosebire de anii anteriori, organizarea acestui obiectiv revine de aceasta data Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public si Privat, direct raspunzator de modul in care decurg pregatirile pentru amenajarea parcului de distractii fiind Radu Babus, directorul general al RAEDPP. Acesta a precizat ca, tinand cont de faptul ca se apropie sarbatorile de iarna, care in viata locuitorilor din Constanta reprezinta un eveniment deosebit, se impune crearea unui cadru festiv specific acestei perioade, si anume Oraselul Copiilor. Acest lucru a fost reglementat prin dispozitia primarului Constantei, Radu Mazare. Radu Babus a declarat ca oraselul se va inaugura de Sfantul Nicolae si va fi deschis vizitatorilor pana pe data de 10 ianuarie. "In perimetrul parcului de distractii se vor desfasura activitati de comert, agrement, distractii populare, programe cultural-artistice specifice sarbatorilor de iarna, campanii promotionale si activitati fotografice. Pentru desfasurarea acestor manifestari in conditii optime este necesara asigurarea pazei, deoarece nu toata lumea este civilizata. De asemenea, iluminatul speram sa fie mai bun decat in anii anteriori si bineinteles ca nu vor lipsi cadourile pentru copii si pensionarii cu venituri sub 1,4 milioane de lei", a precizat Babus.

Preturi minime

Pentru organizarea in conditii cat mai bune a Oraselului Copiilor au fost desemnate zece persoane, reprezentanti ai RAEDPP si Primariei. O data cu stabilirea comitetului de organizare, au fost demarate si lucrarile, activitatea de amplasare a casutelor fiind deja in curs de derulare. Licitatia pentru adjudecarea acestora va avea loc pe data de 02 decembrie, la sediul Directiei Piete, Targuri si Oboare din cadrul RAEDPP. Babus a declarat ca, anul acesta, preturile au fost reduse la jumatate deoarece se doreste atragerea unui numar cat mai mare de agenti economici. Astfel, pentru suprafete de pana in 50 de metri patrati tariful va fi de 5.500 de lei zilnic pe metrul patrat, pentru suprafete cuprinse intre 50 si 100 de metri patrati taxa va fi de 000 de lei pe metrul patrat pentru o zi, iar pentru suprafete ce depasesc 100 de metri patrati costul va fi de 3.300 de lei zilnic pentru un metru patrat. Directorul general al RAEDPP a precizat ca nu se doreste obtinerea unui profit de pe urma acestei activitati, ba chiar se asteapta sa se iasa in pierdere, asa cum s-a intamplat si anul trecut. Agentii economici care doresc sa amplaseze diverse utilaje de agrement in parc vor fi acceptati doar daca detin avize tehnice.

Toalete ecologice

Principala nemultumire legata de Oraselul Copiilor pana acum a fost lipsa toaletelor. Radu Babus a precizat ca acest lucru nu este normal si tocmai de aceea anul acesta nu se va mai pune aceasta problema. Vor fi amplasate mai multe toalete ecologice, in functie de numarul de vizitatori pe care il va atrage oraselul. O alta modificare in ceea ce priveste organizarea va fi legata de faptul ca nu se vor mai comercializa bauturi alcoolice si tigari minorilor. Acest aspect va fi monitorizat atat de inspectorii Corpului de Control, cat si de gardienii care vor asigura ordinea in parc. Referitor la acest capitol, Radu Babus a precizat ca numarul gardienilor va fi mult mai mare decat in anii precedenti. Totusi, nu se doreste o militarizare a parcului, astfel ca o parte dintre cei care asigura ordinea ar putea fi imbracati in haine civile.

Cadouri pentru copii si batrani

Acordarea de pachete in prag de sarbatoare a devenit deja o traditie. Prin urmare, si in acest an pensionarii si copiii care sunt incadrati intr-o forma de invatamant vor beneficia de astfel de cadouri. Incepand cu data de 06 decembrie si pana de Craciun, vor primi daruri 30.000 de pensionari, cu pensia de pana in 1,4 milioane de lei, si 32.000 de copii. Programul zilnic in Oraselul Copiilor va cuprinde si o serie de spectacole. Radu Babus a declarat ca s-a luat legatura cu artistii si, in prezent, se asteapta raspunsurile din partea acestora. La aceste concerte se adauga si numeroase alte actiuni pe care insa organizatorii nu le-au dezvaluit, acestea constituind surprize pentru vizitatorii parcului de distractii. Radu Babus a mai adaugat ca spera ca organizarea din acest an sa fie una reusita, tinand cont ca pentru toate activitatile ce se vor desfasura in perioada 06 decembrie - 10 ianuarie a fost alocata suma de doua miliarde lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii